Apple iPhone'da OLED ekran kullanmak için LG ve Samsung ile anlaşmak üzere

Apple iPhone'da OLED ekran kullanmak için LG ve Samsung ile anlaşmak üzere

2007 yılından bu yana ürettiği iPhone'larda LCD ekran teknolojisini kullanan Apple, Samsung ve LG ile yapmaya hazırlandığı anlaşma ile ekran teknolojisinde tamamiyle değişikliğe gitmeye hazırlanıyor. İmza aşamasında olan anlaşmaya göre Apple, OLED ekran teknolojisine geçiş yapacak.

Apple'ın Samsung'un baskısıyla akıllı telefonlarında kullandığı ekran teknolojisini OLED'e taşımaya hazırlandığını geçtiğimiz aylarda sizlere aktarmıştık. İki şirket her ne kadar birer ezeli rakip olsa da Apple telefonlarını için gerekli olan parçaların bir bölümünü Samsung ve diğer şirketlerden temin ediyor. Japon medya devi Nikkei'de Samsung ve LG'nin Apple'a OLED ekran temini için anlaştığını duyurarak Apple'ın yeni ekran teknolojisine 2018 yılında geçiş yapacağını duyurdu.

Üç şirkette şu anda konuyla ilgili yorum yapmayacağını açıkladı. Ancak kaynakların aktardığına göre LG ve Samsung OLED ekran üretim kapasitesini arttırmak ve kullandıkları teknolojiyi geliştirmek için 12,8 milyar dolarlık bir yatırım yapmaya hazırlanıyor. İsmi açıklanmayan kaynak da Apple'ın bu yatırıma maddi olarak katkıda bulunacağını açıklamış. Geçtiğimiz haftalarda da Apple'ın iPhone ve iPad için kendi ekran teknolojisini üretmeyi planladığı ortaya çıkmıştı. Görünen o ki Apple dışa bağımlılığı azaltmak ve verimliliği arttırmak için ekran teknolojisi konusunda uzun vadeli planlar da yapıyor.

Tüm bunların yanında Apple'ın OLED teknolojisine geçmesinin iki yıl süreceği belirtiliyor. Şirketin iPhone 7'de de LCD teknolojisini kullanacağı ancak 2018 yılı içinde tanıtmasının beklendiği iPhone 8'de OLED ekran teknolojisine geçiş yapacağı belirtiliyor.

Görsel Kaynak: Denys Prykhodov / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.