2015'in en popüler 15 TED Konuşması

Adını Technology, Entertainment and Design'ın ilk harflerinden alan TED konferansı bugün teknoloji, eğlence ve tasarımın dışında pek çok konunun konuşulduğu dev bir etkinlik. Sanattan psikolojiye, kişisel gelişimden mikrobiyolojiye aklınıza gelebilecek hemen her konuda bir TED konuşması bulabiliyorsunuz. Ancak bu konuşmaların çok azı milyonlarca kişiye ulaşıp, izleyen hemen herkesi etkisi altına alabiliyor.

Bu konuşmalardan bir seçkiyi, 2015 yılına özel bir listeyle hazırlayan TED, yılın en popüler konuşmalarını açıkladı. Liste, bu yıl oldukça başarılı bir PR çalışmasıyla sahnelere geri dönen Monica Lewinsky'nin meşhur TED konuşmasından girişimlerin neden başarılı olduğunu yanıtlayan Bill Gross'un konuşmasına kadar geniş bir yelpazede konuyu kapsıyor. 2015'in en popüler 15 TED Konuşması şu şekilde sıralanıyor:

Monica Lewinsky - The price of shame

Monica Lewinsky'nin kameraların karşısına çıktığı Utancın Fiyatı başlıklı TED konuşması, yılın şüphesiz en etkileyici konuşması.  "Utanç artık bir meta, daha fazla ‘utanç’ daha fazla tıklanma, daha fazla tıklanma daha fazla reklam ve kar demekdiyen Lewinsky'nin konuşması, siber zorbalık ve online tacize yöneltilmiş bu yılki en güçlü eleştirilerden biriydi.

Esther Perel - Rethinking infidelity... a talk for anyone who has ever loved

İlişki terapisti Esther Perel'in, sadakatsizliği yeniden ele alan konuşması, dünyanın her yerinden çifte hitap ediyor, ilişkilerini yeniden değerlendirmelerine yardımcı oluyor.

Johann Hari - Everything you think you know about addiction is wrong

Johan Hari'nin alkol ve özellikle uyuşturucu bağımlılığı konusunda yeni yaklaşımları ele alan konuşması, göz açıcı, samimi ve oldukça bilgilendirici.

Bel Pesce - 5 ways to kill your dreams

Sizi, hayallerinizin asla gerçekleşmeyeceğine inandıran beş miti ele alan Brezilyalı girişimci Bel Pesce, hayallerini gerçekleştirmek isteyen herkese hitap ediyor.

Greg Gage - How to control someone else's arm with your brain

Beyin bilimini herkes için erişilebilir hale getirmeye çalışan nörobilimci Greg Gage'in ilginç demosu beyin gücüyle ilgili oldukça şaşırtıcı bir konuşma.

Hannah Fry - The mathematics of love

Doğru partneri nasıl bulacağınız sorusuna bu kez ünlü matematikçi Hannah Fry, yaptığı araştırmalardan yola çıkarak, veriyle yanıt veriyor.

Takaharu Tezuka - The best kindergarten you have ever seen

Mimar Takaharu Tezuka, Tokyo'da dünyanın en güzel anaokullarından birini tasarlamış. Çocukların gerçekten çocuk olmasına izin veren tasarım yolculuğu mimariyi aşıp, çocuklara sunduğumuz hayatı düşündürecek türden.

Guy Winch - Why we all need to practice emotional first aid

Nezle olduğumuzda doktora gittiğimiz gibi, kendimizi duygusal açıdan da kırılgan hissettiğimizde duygusal ilk yardım alabilir miydik? Guy Winch, bunun nasıl mümkün olabileceğini anlatıyor.

BJ Miller - What really matters at the end of life

San Francisco'da Zen Hospice Project'in yönetici direktörü BJ Miller, sağlık profesyonelleri arasında pek sık tartışılmayan bir konu, hastaların ölüme nasıl en iyi hazırlanacağı hakkında ilginç bir tartışma sunuyor.

Scott Dinsmore - How to find work you love

İşini bırakıp, dört yılını ne aradığını bulmaya çalışarak geçiren Scott Dinsmore'dan sevdiği işi yapmak isteyenlere ilham veren bir TED konuşması.

John Green - The nerd's guide to learning everything online

Herkes sınıf ortamında öğrenmek zorunda değil. Online kaynakların çoğalmasıyla dileyen herkesin istediği hemen her şeyi öğrenmesi mümkün hale geldi. Yazar John Green, bu deneyime daha yakından bakmanızı sağlıyor.

Daniel Levitin - How to stay calm when you know you'll be stressed

Bir diğer nörobilimci Daniel Levitin'in günümüzün en önemli sorularından stresle nasıl mücadele edebileceğimize dair TED konuşması, stres altındayken doğru karar vermemizi sağlayacak formülleri sunuyor.

Morgana Bailey - The danger of hiding who you are

Kim olduğunu 16 yıl boyunca çevresindeki insanlardan sakladığını söyleyen Morgana Bailey'in ilham verici konuşması ön yargılardan korkmadan, onlarla mücadele etmemiz gerektiğine odaklanıyor.

Elora Hardy - Magical houses, made of bamboo

Bali'de bambudan yapılmış evler tasarlayan Elora Hardy, sürüdürülebilir materyallere odaklanan bir sürdürülebilirlik tasarımcısı. Elora Hardy'nin TED konuşması bambu 'mucizesini' açığa çıkarıyor.

Bill Gross -  The single biggest reason why startups succeed

Lise çağından beri girişimci olan Bill Gross, kurduğu bazı şirketlerin başarıya ulaşırken bazılarının neden başarısız olduğunu merak edip, bu konuda bir araştırma yapmaya karar verir. Yüzlerce girişimin katıldığı bir araştırma, her bir girişimi beş ana föktör ekseninde inceliyor. Ancak girişimlerin başarısız olmasında bir faktör öne çıkıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.