Gitbook: Kitap yazmak hiç bu kadar kolay olmamıştı

Gitbook: Kitap yazmak hiç bu kadar kolay olmamıştı

2014 ortasında geliştirilmiş olmasına rağmen yeni tanıma fırsatı bulduğum Gitbook.com, dijital ortamda kitap yazmak isteyenlerin imdadına yetişiyor.

Açık kaynaklı bir kitap formatı geliştirmeye başlayan iki girişimcinin hayata geçirdiği Gitbook, basitlik ve işlevselliği bir arada sunuyor. Web sitesi üzerinde ücretsiz olarak genele açık sınırsız sayıda kitap yazabiliyorsunuz. Ancak kimseyle paylaşmak istemediğiniz kitaplar için aylık 7 dolardan başlayan bir ücret ödemeniz gerekiyor.

Ekran Resmi 2015-12-25 18.01.24

Masaüstü uygulamaları var

Mac, Windows ve Linux uygulamalarıyla kişisel bilgisayarınızda internete dahi ihtiyaç duymadan kitaplarınızı kaleme alabiliyorsunuz. Gitbook'ta şimdiye kadar yazarlar, biliminsanları ve politikacılar 24 bine yakın kitap yazmış.

Gitbook, analitik hizmetiyle yayınlanan kitaplara dair sayfa gösterimi ve indirilme sayısı istatistiki bilgileri de paylaşıyor. İngilizce'de yazım hataları konusunda sizi uyarıyor ve cümlelerinizin anlaşılmaz olabileceğini söylüyor.

GitHub üzerinde açık kaynaklı olarak geliştiricilerin katkısına açık olması ise projenin geleceğinden umutlu olmamızı sağlıyor.

gitbook

Dikkatimi dağıtmadan bir şeyler yazabilmek için farklı araçlar denediğim için Gitbook'un bu konuda gerçekten denemeye değer bir seçenek olduğunu söyleyebilirim. Daha fazla bilgi için Gitbook.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.