Mozilla, Firefox Pi ve Firefox Pad adlı iki yeni ürün çıkarabilir

Mozilla, Firefox Pi ve Firefox Pad adlı iki yeni ürün çıkarabilir

Firefox OS'un akıllı telefon pazarından çekileceğini açıklayan Mozilla, görünüşe göre yeni sulara yelken açıyor. Sızan bazı dokümanlara göre Firefox OS, bağlantılı çevresel ürünlerle karşımıza çıkacak.

Ucuz akıllı telefon üretme konusunda geri adım atan Mozilla, internet bağlantılı cihazlar konusunda kendini sınırlamadığını gösteriyor. Bu konudaki ilk bilgiler de Firefox OS tabanlı telefonların pazara çıktığı İspanya'daki bir blogdan geliyor.

Söz konusu belgelere göre Mozilla, Firefox OS tabanlı bir TV alıcısı, kablosuz bir klavye bilgisayar, yeni bir tablet ve Chromecast rakibi bir görüntü aktarıcısı çıkarmaya hazırlanıyor. Bu çalışmaların ilk tasarımlar olduğunu söyleyen Mozilla, kullanıcıların fayda sağlayacak çalışmalar yaptıklarını/yapacaklarını ifade ediyor ama bu örneklerin şu anda geliştirilmekte olduğunu tam olarak doğrulamıyor.

İki farklı ürün: Firefox Tab ve Firefox Pi

Mozilla, daha önce Firefox OS tabanlı akıllı TV'leri Avrupa'da pazara sunmuştu. Görüntü aktarıcı USB aygıtı tanıtmıştı. Ama Firefox Pad adlı 10 inçlik tablet ve Firefox Pi adlı kablosuz klavye bilgisayar farklı ürünler olarak dikkat çekiyor.

firefox-pad-firefox-pi

Zira Firefox Tab sadece bir web tarayıcıdan ibaret olacak şekilde tamamen basit bir fikrin somutlaşmış hali. Uygulama mağazası vb. gibi farklı katmanlar da yok. Firefox Pi ise eğitim ve geliştirme amaçlı bir klavye bilgisayar. Kenarında dokunmatik fare alanı (trackpad) bulunduruyor ve Raspberry Pi anlaşmasıyla pazara sunulabileceğini görülüyor.

Mozilla, 4 Ocak'ta başlayacak CES 2016'da bir sürpriz yapabilir ama öyle olmasa da bile Mozilla'nın bu alanda yeni açılımlar yapacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.