Whatsapp'a görüntülü görüşme özelliği geliyor

Whatsapp'a görüntülü görüşme özelliği geliyor

Whatsapp'ı satın alan Facebook, popüler mesajlaşma uygulamasına görüntülü konuşmayı da eklemeye hazırlanıyor. Sızdırılan ekran görüntüleri de bunun en ciddi habercisi.

Macerkopf.de sitesinde paylaşılan ekran görüntüleri Whatsapp uygulaması içinde videolu görüşme özelliğinin kullanıldığını gösteriyor. Söz konusu yeniliğin bulunduğu iOS uygulamasında güncel sürümün 2.12.16 olduğu ama geliştiricilerin bu konuda bir adım önde olduğu notu düşülüyor ve bu yenilik 2.12.16.2 sürümüyle ilişkilendiriliyor.

Whatsapp, daha önce sesli iletişim özelliğini açarak Skype'ın başını çektiği 'voip' uygulamalarına rakip olmuştu. Facebook'un kendi mesajlaşma uygulaması Messenger'a ise Nisan ayında görüntülü görüşme özelliği eklenmişti.

whatsapp_video_calling

Henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da görüntüler durumu net olarak ortaya koyuyor. Keza Whatsapp'a görüntülü görüşme özelliğinin eklenmesi hiç kimse için sürpriz olmayacak. Diğer yandan Android'de olduğu gibi iOS uygulamasında da sekmeli arayüz tasarımının test edildiği bilgisi paylaşılıyor.

WhatsApp CEO’su Jan Kaum, Eylül ayında Whatsapp'ın 900 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıklayarak bir kez daha dikkatleri üzerine çekmişti. Facebook'un Whatsapp'ta görüntülü görüşme özelliğini ne zaman açacağını bilmiyoruz ancak şimdiden sunucu yatırımlarını artırmasının iyi olacağını söylemek mümkün.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.