Foursquare'in değeri 2 yıl önceki değerlemesinin yüzde 40'ına düşebilir

Foursquare'in değeri 2 yıl önceki değerlemesinin yüzde 40'ına düşebilir

Bir zamanların hızlı yükselen konum tabanlı uygulaması Foursquare, yeni bir yatırım turuna imza atmak üzere ama durum pek de parlak değil. Zira değerleme 2 yıl önceki değerlemenin yarısından daha az.

Denis Crowley'nin kurucusu olduğu Foursquare, bildiğiniz gibi mekan giriş özelliğini Swarm ile ayrı bir uygulama haline getirmişti. Önemli bir tercih yapan girişim bu sayede kullanıcılarını farklı uygulamalar arasında gidip gelmeye zorlamıştı.

Foursquare'ın yeni bir yatırım turunu sonlandırmaya yakın olduğu belirtiliyor ama değerleme açısından bakıldığında işlerin yolunda gitmediği görülebiliyor. İki yıl önce 35 milyon dolar yatırımı 650 milyon dolar değerlemeyle alan Foursquare'a bu kez 20-40 milyon dolar arasında bir yatırım için 250 milyon değer biçiliyor.

Microsoft, Andreessen Horowitz ve Silver Lake Partners gibi mevcut ve bilinen yatırımcıların yanında en az yeni bir yatırımcının da bu tura katılması bekleniyor.

Satın alma görüşmeleri de yapılmış

Foursquare, konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemezken, daha önce paylaşılan yatırım arayışı söylentileri yeni duyumların doğru olma olasılığını artırıyor. New York merkezli Foursquare'ın satın alma görüşmeleri yaptığı ise konuyla ilgili güncel ve dikkat çekici bir diğer duyum.

Denis Crowley, Ağustos ayında Foursquare'ın 60 milyon kayıtı kullanıcı ve 50 milyon aktif kullanıcıya sahip olduğunu açıklamıştı. Foursquare'ın şimdiye kadar 17 yatırımcıdan 121,35 milyon dolar yatırımı bulunuyor.

Eski bir Google çalışanı olan Crowley'nin bu hikayenin sorunu nasıl getireceğini merakla bekliyoruz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.