Gripati'nin ilk mobil uygulama denemesi 'Uyudun mu?' yayınlandı

Gripati'nin ilk mobil uygulama denemesi 'Uyudun mu?' yayınlandı

Bugüne kadar mobil oyunlar konusundaki üretkenliğiyle adından söz ettiren Gripati ilk mobil uygulamasını yayınladı. Eğlenceli bir sohbet ve arkadaşlık uygulaması geliştirmek üzere yola çıkan Gripati, bir dönemin viral uygulaması Yo!'dan esinlenmiş ancak Uyudun mu? (Awake?) absürd derecede basit bir mesajlaşma uygulaması değil. Uydun mu? mesajlaşma odaklı sosyal ağlara Gripati'nin oyun dokunuşunu getiriyor.

Gripati'nin anonim kalmanıza izin veren uygulamasıyla -dilerseniz Facebook ile giriş yapıp, gerçek adınızı kullanabilirsiniz-  uyanık olan herkesle uygulamanın kendine has dilinde sohbet etmeniz mümkün. Sohbeti açmak için ne diyeceğinize düşünmenize de gerek yok, zira uygulamaya adını veren 'Uyudun mu?' bütün sohbetlerin açılış cümlesi.

Yapmanız gereken, listelenen isimlerden birini seçip, tek donuşla arkadaş olarak olarak eklemek ve Uyudun mu? konuşma balonunu gönderip cevabı beklemek. Cevap 'Yoo' ise sohbet ekranı açılıyor. Sohbet sırasında harfler ve kelimeleri kullanmadan derdinizi anlatmanız gerekiyor. Zira Uyudun mu? ile karşı tarafa yalnızca emoji veya çektiğiniz fotoğrafları caps yapıp gönderebiliyorsunuz. Uyudun mu?'da tüm sohbetler geçici. Bütün konuşma balonları sohbet ilerleyip ekrandan çıktıkça kayboluyor.

uyudunmu

Başladığınız bir sohbet sizi uyutuyorsa, çıkmak için 'Zzz' seçeneğini kullanıyorsunuz.  Karşı tarafa bu mesajı gönderdiğinizde konuşma süreli olarak bloklanıyor. Sohbeti dilerseniz bir süre sonra yeniden başlatabiliyorsunuz. Spam engelleme fonksiyonu da gören 'Zzz' mesajı, cevap alınamayan Uyudun mu? sorularında da devreye giriyor. Bir kişiden en fazla beş kez 'Uyudun mu?' mesajı almanıza izin veren uygulama, bunların hiç birine cevap vermediyseniz sohbeti otomatikman uyutuyor. Buna ek olarak arkadaş olarak eklediğiniz bir kişiyi kolaylıkla listenizden çıkarabiliyor, gerekli durumlarda kişileri raporlayabiliyorsunuz.

uyudunmu

Gripati'nin hızlı bir operasyonla yaklaşık bir ayda geliştirdiği 'Uyudun mu?' Unity ile geliştirilmiş. Mobil uygulama için radikal bir karar olsa da Gripati, en iyi bildiği platformla çalışmayı tercih etmiş. Gripati'nin hızlı bir çıkışla iOS ve Android tabanlı cihazlar için yayınladığı Uyudun mu? geliştirilmeye devam ediyor. Uygulamanın gerek teknik gerek kullanım açısından iyileştirmesi gereken yönlerinin olduğunun farkında olduklarını söyleyen Gripati Kurucusu Emre Pehlevan, ilk mobil uygulamasının Gripati için bir deneme özelliğinde olduğunu belirtiyor. "Uyudun mu? beğenilir ve bize o ışığı gösterirse yatırım sürecine bile girebiliriz" diyor Emre.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.