Apple yeni COO'sunu buldu: Jeff Williams

Apple, Tim Cook'tan boşalan COO koltuğuna Jeff Williams'ı atadığını duyurdu. Apple, Phil Schiller'ın görev değişikliğini ve 2 yeni üst düzey Apple çalışanının da şirkete katıldığını açıkladı.

Apple'da COO koltuğunun önemi büyük, zira Steve Jobs'un yerine geçen Tim Cook da bu koltuğun son sahibiydi. Apple'ın tüm operasyonlarını yöneten COO poziyonu, bundan sonra Jeff Williams'a emanet. Williams'ın 1998'den bu yana Apple'da çalışıyor olması da, Cook'tan sonra CEO olma şansını yükselten bir değer.

Diğer yandan Küresel Pazarlamadan Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Phil Schiller'a yeni yetkiler verildiğini de açıkladı. Schiller, bundan sonra App Store'un tüm platformlardaki yönetimi üstlenecek ve Apple'a yeni bir stratejik hız kazandırmaya çalışacak.

İki yeni üst düzey yönetici

Apple'a katılan iki üst düzey yöneticiden Johny Srouji, Donanım Teknolojilerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı görevine getirilirken, Tor Myhren de 2016 başından itibaren Pazarlama İletişiminden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Jony Srouji, 2008'den bu yana Apple çalışanı. Tor Myhren ise Grey Group'tan Apple'a geçiş yapan bir isim.

2016'ya sayılı günler kala yapılan bu atamaların Apple'a neler katacağını sanıyorum en az 1 yıl süresince görme fırsatımız olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.