Yahoo Japonya, seyahat ve restoran rezervasyon sitesi Ikyu'yu satın alıyor

Yahoo Japonya, seyahat ve restoran rezervasyon sitesi Ikyu'yu satın alıyor

Japonya'da Yahoo ve SoftBank'in ortaklığıyla faaliyet gösteren ve Yahoo Japonya olarak isimlendirilen şirketin 15 Aralık'ta topladığı yönetim kurulunda, Japonya'nın önde gelen seyahat ve restoran rezervasyonu girişimi Ikyu'nun hisselerinin alımı için yetki çıktı.

Yahoo Japonya, Ikyu.com'un hisse başına 3 bin 433 Japon Yeni (yaklaşık 28 dolara tekabül ediyor) teklif etti. Bu da Ikyu'nun son hisse fiyatlarına göre hesaplanırsa, Yahoo Japonya'nın Ikyu için toplamda 100 milyondan fazla Japon Yeni ödeyeceğine işaret ediyor. Bu tutarın ise ABD Doları karşılığı ise tam 829 milyon dolar.

1998 yılında kurulan Ikyu ilk olarak Japonya'da hotel rezervasyonları yapılmasını sağlayarak ortaya çıkan bir girişimdi. 2006 yılına gelindiğinde ise restoran rezervasyonu özelliğini devreye sokan Ikyu'nun bugünkü müşteri sayısı ise 4 milyondan fazla. Üstelik Ikyu sadece Japonya içinde değil, deniz aşırı ülkelerdeki otel rezervasyonları ya da spa rezervasyonları için de faaliyet gösteriyor.

Ikyu'nun kurucusu ve en büyük hissedarlarından biri olan Masabumi Mori, Yahoo Japonya ile hali hazırda bir sinerji içerisinde olduklarını da aktarıyor. Şirketin Yahoo Japonya tarafından satın alınmasının ardından şirket kendi pazarlarındaki gücünü artırmaya çalışacak ve ayrıca zengin ve lüks hayat yaşayan müşterileri hedefleyen yeni dikeylerde de şansını deneyeceğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.