Blockchain popülerleşirken Bitcoin de son 1 yılın en yüksek seviyesini gördü

Blockchain popülerleşirken Bitcoin de son 1 yılın en yüksek seviyesini gördü

Eski günlerini arayan şifrelenmiş para birimi Bitcoin, yeniden yükselişe geçti. Bitcoin'in değeri son 1 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

2015 içinde küçük dalgalanmalar yaşayan Bitcoin, Kasım ayına kadar heyecan vermekten uzaktı. Ancak Kasım ayında hızlı bir yükseliş yaparak 400 dolar seviyesini geçti. Fakat aynı hızla geriledi. Şu anda ise yeni ve daha kararlı bir ivmeyle Kasım ayındaki zirveyi de geride bırakarak 450 dolar seviyesini geçti.

2015 yılında ikinci kez 400 dolar sınırını geçen Bitcoin'in değer artışında yeni yıl harcamalarının etkili olabileceğini düşünmek mümkün. Ticari hareketlilik doğal olarak Bitcoin'e yaramış olabilir.

Bitcoin - Blockchain ilişkisi

Diğer yandan son dönemde popülerleşen blockchain'in Bitcoin'e olan ilgiyi artışmış olması da ihtimal dahilinde. Bitcoin'in arkasındaki dağıtık ve güvenli veri tabanı olan blockchain, artık bankalar tarafından da ilgi görüyor ve 2016'da daha da popülerleşeceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Bitcoin'in gerçek mucidinin ortaya çıkmış olmasını ise Bitcoin'in değerini etkileyebilecek diğer bir detay. Zira Bitcoin'in üzerindeki sis perdesi kalktıkça güven duygusunun da artacağı kanısındayım.

Bitcoin yükselirken elimdeki son 0,1 Bitcoin'i satmış olduğumu da üzülerek belirtmek istiyorum. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.