Volkswagen yeni elektrikli konseptini CES 2016'da tanıtacak

Volkswagen yeni elektrikli konseptini CES 2016'da tanıtacak

Alman otomotiv devi Volkswagen, 6 - 9 Ocak 2016 tarihlerinde Las Vegas'da düzenlenecek olan CES 2016 fuarında yeni elektrikli otomobil konseptini tanıtacağını açıkladı.

Volkswagen Grubu'nun yeni göreve gelen Başkanı Dr. Herbert Diess'ın da bir konuşma gerçekleştireceği CES 2016'da Volkswagen'in yeni elektrikli otomobilini de ilk kez göreceğiz. Diess, kounşmasında Volkswagen'in hem gelecek vizyonunu paylaşacak hem de şirketin sürdürülebilirlik için neler yapacağını tüketicilere aktaracak. Volkswagen'in yeni modeli, Internet of Things ve otomotiv sektörü arasındaki sinerjiyi de gösteren yeni elektrikli otomobilini ilk kez görücüye çıkaracak.

İçerisinde bulunduğumuz 2015 yılı Alman otomotiv devi Volkswagen için oldukça kötü geçti. Bildiğiniz gibi tüm dünyada yankı bulan olayda Volkswagen, dizel motorlu otomobillerinde yapılan egzoz emisyon testleriyle ilgili bir skandala imza atmıştı. Şirketin milyarlarca dolar değer kaybetmesine sebep olan bu tatsız gelişme, şirketin yönetiminde istifaları da beraberinde getirmişti. Şimdi de Volkswagen yeni elektrikli konseptiyle temiz bir yeni sayfa açmayı planlayacak gibi gözüküyor.

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarlarından biri olan ve hem dijital dünyanın hem de teknoloji dünyasının son örneklerini gördüğümüz CES, son yıllarda otomotiv üreticilerinin de yoğun ilgisini çekiyor. Bildiğiniz gibi daha önce de BMW elektrikli spor otomobili i8'in Spyder modelini ilk kez CES 2016'da görücüye çıkaracağını duyurmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.