Kickstarter girişimlerinin ne kadarı sözünü tutmuyor?

Kickstarter girişimlerinin ne kadarı sözünü tutmuyor?

KickstarterBugün dünyada girişimcilik ve kitle fonlama dendiğinde akla gelen ilk adres kuşkusuz Kickstarter. Ancak işin bir de fazla dile getirilmeyen tarafı var. Kickstarter'da fon arayan girişimlerden ne kadarı, kendisine fon sağlayan kişilere vadettiği hediyeleri gönderiyor?

Pennsylvania Üniversitesinden Ethan Mollick'in yaptığı araştırma Kickstarter'ın girişimlere sağladığı desteğin ne ölçüde geri dönüş sağladığıyla ilgili önemli veriler sunuyor. Mollick'in hazırladığı rapora göre, Kickstarter'da hedefine ulaşan girişimlerden yalnızca yüzde 9'u sponsorlarına vadettiği hediyeleri göndermiyor. Diğer taraftan destekçi sayısı olarak, girişimlerden ödülünü alamayan kişilerin oranı ise yüzde 7 olarak görünüyor.

Bu anlamda sözünü yerine getirmeyen girişimler arasında en büyük yüzdeyi, 1000 dolardan daha az yatırım arayan projeler tutuyor, yine aynı bağlamda en başarılı girişimler ise orta ölçekli (10.000 ila 50.000 dolar) fon arayan projeler olarak görünüyor. Rapora göre, başarısız girişimler arasında en büyük payı film, yemek ve teknoloji odaklı girişimler alıyor.

Raporu kendi kullanıcılarının bilgisine sunan Kickstarter ekibi, kreatif projeleri hayata geçirmeye çalışan bir topluluk için yüzde 9 gibi bir rakamın "makul" kabul edilebileceğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.