Avrupa içi seyahat planlama girişimi GoEuro 45 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa içi seyahat planlama girişimi GoEuro 45 milyon dolar yatırım aldı

Avrupa odağında faaliyet gösteren seyahat planlama girişimi GoEuro, 45 milyon dolarlık Seri B yatırımı aldığını duyurdu.

GoEuro, Avrupa içerisinde farklı ülkeler, şehirler hatta kasabalar arasında bile uzun soluklu seyahat planları yapma konusunda size yardımcı olan bir girşim. Şirket gideceğiniz iki yer arasındaki rotada hangi ulaşım araçlarını kullanabileceğinize dair size rehber olarak en doğru rotayı bulmanızı sağlıyor. Bu rotayı siz ister en uygun fiyatlı ister ulaşımı en hızlı olacak şekilde değiştirebiliyorsunuz. Özellikle Avrupa turuna çıkacak gezginler için biçilmiş kaftan olan uygulama aracılığıyla biletleri de temin edebiliyorsunuz. GoEuro, İspanya, İtalya, Fransa ve Benelux ülkeleri olmak üzere toplam 6 ülkeden bilet rezervasyonu yapmayı sağlıyor.

Avrupa genelinde sık uçuşların olduğu 200-300 havalimanı varken, buna karşın tam 40 bin adet tren istasyonu ve otobüs terminali olduğunun altını çizen GoEuro, alternatif ulaşım araçlarının kullanımı ya da havalimanıyla ulaşamayacağınız rotalarda size sıkı bir rehberlik hizmeti sunuyor. Rota hesaplarken de pek çok havayolu, tren ve otobüs işletmelerinden fiyat alıyor. Sadece web versiyonu değil, iOS ve Android platformunda mobil uygulamaları da bulunan Berlin merkezli girişim, hali hazırda 11 Avrupa ülkesinde operasyonunu sürdürüyor.

Yatırım bankası Goldman Sachs'ın öncelik ettiği turda şirkete yeni giren yatırımcılar, Atomico, Yuri Milner, Tom Staffors, Klarna'dan Sebastian Siemiatkowski ve Supercell'den Ilkka Paananen oldu. GoEuro 2013'te 4 milyon dolarlık tohum yatırımı almış, Ağustos 2014'te ise ilk tur yatırımını 27 milyon dolar ile kapatmıştı. Şirket, 45 milyon dolarlık Seri B yatırımını hem ürünü geliştirmek hem insan kaynağını artırmak hem de kullanıcı sayısını artırmak üzere kullanacağını açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.