Phase One, fotoğraf makinesi üreticisi Mamiya'nın tamamını satın aldı

Phase One, fotoğraf makinesi üreticisi Mamiya'nın tamamını satın aldı

Danimarka merkezli orta format fotoğraf makinesi üreticisi Phase One, aynı sektörde rakibi olan Japon Mamiya'yı satın aldığını duyurdu.

Danimarka'nın başkentinde 1993 yılında kurulan Phase One, 2009 yılında Mamiya'nın hisselerinin yüzde 45'ini satın almıştı. Tokyo'da 1940 yılında kurulan Mamiya, 1970 yılına gelindiğinde bugünün profesyonel fotoğrafçılık dünyasında sıkça kullanılan orta format SLR fotoğraf makinesi kategorisinin de yaratıcısı olmuştu.

Dijitalleşen dünyadan fotoğraf makinelerinin de nasibini alması, analog makinelerin dijitalleşmesi, 90'lı yıllarda ortaya çıkan şirketlerin, 40'lı yıllarda kurulan köklü bir şirketi satın alabilme gücünün olmasına da yeniden şahit olduk. Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce de drone üreticisi DJI İsveçli Hasselblad fotoğraf makinesi markasından azınlık hisse almı yapmıştı.

300 çalışanı bulunan Phase One, satın almayla birlikte Mamiya üzerinde tam kontrole ve karar yetkisine sahip olmuş olacak. Bunun yanı sıra Phase One artık orta format kamera pazarında da lider bir konuma gelmiş olacak. Çok sayıda oyuncunun olmadığı bu pazarda hem bilinirlik hem de kalite ve ulaşılabilirlik önemli bir faktör.

200 çalışanlı Mamiya markasının Phase One tarafından satın alınmasından sonra değişip değişmeyeceği bilinmiyor, fakat bilinirlik anlamında oldukça güçlü markanın aynı isimle devam edeceğini tahmin ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.