Minimalist ama oynaması oldukça zor olan yerli oyun Tafu, 200 bin kez indirildi

Minimalist ama oynaması oldukça zor olan yerli oyun Tafu, 200 bin kez indirildi

Hem Android hem de iOS için yayında olan Tafu; minimalist ve oynaması zor bir mobil oyun. Türkiye'de düşünülen ve geliştirilen Tafu, bugüne kadar Android platformunda 150, iOS üzerinde ise 50 bin civarında indirilmiş.

Tafu'dan kısaca bahsetmek gerekirse; küçük toplar ateşleyen bir silahı kontrol ettiğiniz oyunda temel amaç birbirlerine yapışan topları silahtan olabildiğince uzağa göndermek.

Oyundaki her bir level için sol üstte yazan hedefteki kadar topu boş alanlara nişanlamanız gerekiyor. Bu noktada topların birbirlerine değdikleri an yapıştıklarını ve bir süre sonra da silahın önünü tıkamaya başladıklarını belirtelim. Tafu her ne kadar öğrenmesi ve alışması oldukça kolay olsa da oynaması zor ve sabır isteyen bir oyun.

Yerli bir oyun geliştirme firması olan Tafu Mobile Solutions tarafından geliştirilen oyunun Android versiyonu Eylül ayında yayınlanmış ve 150 binin üzerinde indirilmiş. iOS versiyonuysa yeni yayınlanan Tafu'nun App Store'daki indirilme rakamı şu an 50 bin civarında.

Gelir modeli reklam ve uygulama içi satın almalar

Gelir modelini reklam ve uygulama içi satın almalar (in-app purchase) üzerine kuran Tafu'da kullanıcılar herhangi bir uygulama içi satın alma yaptıklarında oyunu reklamsız bir şekilde oynayabiliyor.

Fatih Haltaş, Burak Coşkun ve Ebrar Palteki'den oluşan Tafu Mobile Solutions ekibi; aldığımız bilgiye göre şu sıralar hem Tafu'yu geliştirmeye devam ediyor hem de yeni bir kelime oyunu için çalışıyor.

Bunun dışında kurucu ortaklarla konuştuğumuzda Tafu için bugüne kadar yalnızca Türkiye'de pazarlama faaliyeti yürüttüklerinin altını çizdiler ve uzun vadede planlarının dünya çapında bir oyun olmak olduğunu belirttiler.

Hemen yukarıda da değindiğimiz gibi yeni bir kelime oyunu üzerine çalışan ekip, özetle uzun vadede 10 milyondan fazla indirilmiş bir oyuna sahip olma hedefinde. Tafu ve girişimcilerin geliştirdikleri diğer oyunlar hakkında sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. Siz de Tafu'yu deneyimlemek istiyorsanız hemen şimdi Android ya da iOS cihazlarınıza oyunu indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.