Dünya İklim Değişikliği Zirvesi'nin nabzı COP21Live.com'da atıyor

Dünya İklim Değişikliği Zirvesi'nin nabzı COP21Live.com'da atıyor

Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan Dijital Araştırmalar Derneği, yeni projesi G20Live.com ile Dünya İklim Değişikliği Zirvesi'ne paralel olarak dikkatleri üzerine çekiyor.

Kısa bir özet yapmak gerekirse, Dijital Araştırmalar Derneği 1 Ocak 2015'te kurulan, geniş bir çerçevede (uluslararası ilişkiler, veri görselleştirme, API-tabanlı diplomasi) analizler yapan bir STK. Alt komisyonlarla birlikte yaklaşık 25 kişilik bir kurucu ekibe sahip ve halka açık sunduğu veriye dayalı analizlerle dikkat çekiyor.

147 liderinin sosyal medya hesabı takip ediliyor

Söz konusu oluşumun yeni projesi ise olan COP21Live.com, girişte de bahsettiğim gibi Paris’te başlayan Dünya İklim Değişikliği Zirvesi’ne yönelik bir proje. COP21’e katılacak 147 dünya liderinin (182’si Twitter’da olmak üzere 300’e yakın sosyal medya hesabından) paylaşımları ve aldıkları yorumlar anlık olarak COP21Live web sayfası ve sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor.

cop21live 2

COP21Live.com, dünya liderlerinin sosyal medya hesaplarının 28 kategoride sıralamasını takipçilerine sunuyor. COP21 ile ilgili 30 sosyal medya etiketinin sosyal mecralardaki paylaşımlarını gerçek zamanlı olarak ve konum bilgileriyle paylaşıyor.

Dünya tarihinin en önemli toplantılarından birisi olarak gösterilen COP21 Zirvesi'ne katılan liderlerin karşılaştırmalı sosyal medya analizlerini de COP21Live.com'da bulmak mümkün. Keza dijital diplomasi alanında dünyanın önemli isimleri de COP21Live.com'a özel yazı ve analizler paylaşıyor.

Dijital diplomasi uzmanlarının dikkatini çekiyor

COP21Live.com'u bizimle paylaşan proje direktörü Gökhan Yücel, dijital diplomasi çalışmaları ve danışmanlıkları alanında uluslararası çalışmalarda yer aldığını ve geliştirdikleri projelerin bir çok ülkenin üst düzey diplomatı tarafından takip edildiğini ifade ediyor.

Gökhan Yücel'in bahsettiği önemli isimlerin #COP21 etiketiyle projeyi takip ettiğini görmek mümkün. Türkiye'deki dijital diplomasi uzmanlarının bu projeye olan ilgisinin ise artmasını temenni ediyoruz.

Hatırlatmak gerekirse Bill Gates, Mark Zuckerberg ve Jack Ma gibi önemli isimler de Dünya İklim Zirvesi öncesinde Breakthrough Energy Coalition (BEC) adlı bir organizasyon kurduklarını paylaşmıştı.

Dijital Araştırmalar Derneği'nin bir önceki projesi ise ülkemizde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dönem başkanlığında organize edilen G20 Zirvesi için hazırlanan G20Live.com'u olmuştu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.