Güzellik sektörü dikeyinde faaliyet gösteren işletmeler için SaaS modelinde bir online randevu yönetim sistemi olan Kolay Randevu 1 Temmuz 2015'te yayın hayatına başlamış. Kolay Randevu'yu hem güzellik sektöründe yer alan işletmelerin kendilerini potansiyel müşterilerine kolayca tanıtabilecekleri bir platform; hem de randevu yönetimi için kullanabilecekleri bir yazılım (SaaS olarak) olarak tarif edebiliriz.
Yani girişim bir online randevu yazılımı olmanın ötesinde son kullanıcılara da hizmet alabilecekleri işletmeleri listeliyor ve buralarda randevu yapabilme imkanı sunuyor.
İşletmelerin SaaS (Software as a Service) modeline uygun olarak ürünü kullandıkları ölçüde ödeme yaptıkları Kolay Randevu'da müşteriler randevularından önce hatırlatıcı SMS'ler alabiliyor, randevuları sonrasında aldıkları hizmete dair görüşlerini bildirebiliyor. İşletmelerin 30 gün süreyle ücretsiz olarak kullanabildikleri Kolay Randevu aylık 69 TL ve 199 TL olmak üzere 2 farklı pakete sahip.
Şimdilik yalnızca İstanbul'da faaliyet gösteren Kolay Randevu üzerinde 200 kayıtlı işletme var
Kurucu ortaklardan aldığımız bilgiye göre Kolay Randevu şimdilik yalnızca İstanbul'da faaliyet gösteriyor ve platform üzerinde 200'den fazla işletme yer alıyor. MOS ve Mehmet Tatlı gibi bilindik isimler tarafından da tercih edilen Kolay Randevu'ya şu ana kadar üye olan kullanıcı sayısıysa bin civarında.
Hem Android hem de iOS üzerinde yayında olan 2 de mobil uygulamaya sahip olan Kolay Randevu'nun kurucu ortakları ise Burhan Uğur Çivi ve Candaş Sual ve Kerem Tiryaki. Daha önce farklı projelerde de adı geçen Ömer Erkmen ise girişime mentorlük desteği sağlıyor.
Kolay Randevu yakaladığı işletme ve kullanıcı rakamlarıyla öne çıkarken arayüz geliştirme ve deneyim konularından bazı eksikliklere sahip olmasıyla da dikkat çekiyor.
"Fikir herkese mantıklı gelse de bugüne kadar yapılmamış olmasının gerekçeleri var"
Hem Avrupa hem de ABD'de kendilerini ispatlamış ve milyonlarca dolay yatırım almış isimlerin izinden giden Kolay Randevu'nun gelecek planları hakkında kurucu ortaklardan Uğur Çivi şunları söylüyor: "Her ne kadar güzellik sektörü için bir online randevu sistemi ve pazar yeri fikri hemen hemen herkese 'çok mantıklı' gelse de, bugüne kadar yapılmamış/yapılamamış olmasının bazı gerekçeleri var. Biz bu gerekçeleri doğru tespit ederek, akla yatkın, uygulanabilir ve günümüz şartlarını göz önünde bulunduran çözümler üretmek ve bu çözümleri sahada test etmek için sürekli çalışıyoruz.
Bugün geldiğimiz noktada birçok direnç noktasını ufak ölçekte kırdığımızı söyleyebilirim. Buna rağmen bu ufak ölçekteki başarımızı genele yaymak için yapmamız gereken çok şey, aşmamız gereken çok sorun var. Umuyoruz hedeflerimize ulaşırız ve herkese faydalı bir platform oluştururuz."
İlerleyen süreçte İstanbul'a ek olarak Ankara ve izmir başta olmak üzere Türkiye'nin büyük şehirlerinde aktif olmayı planlayan Kolay Randevu; gelecekte 'güzellik sektörünün Yemek Sepeti' olmak istiyor. Uğur Çivi'nin hemen yukarıda altını çizdiği farkındalığı da düşünecek olursak girişimin bu yolda oldukça çalışması gerektiğini söylemeye gerek yok.
Ancak kısa sayılabilecek bir sürede 200 işletme barajını aşan Kolay Randevu zaman içinde adından sıkça söz ettirebilir. Girişimle ilgili gelişmelerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.