İnternet ve teknoloji dünyasının dev isimleri temiz enerji için güçlerini birleştirdi

İnternet ve teknoloji dünyasının dev isimleri temiz enerji için güçlerini birleştirdi

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates küresel iklim değişikliğine karşı birlikte hareket edeceklerini açıkladı. Tanıtımı yapılan Breakthrough Energy Coalition (BEC) adlı organizasyonla enerji tüketimi ve üretimi konusunda yeni çalışmalar desteklenecek.

Zuckerberg'in ve Bill Gates'in Facebook hesaplarından yaptıkları açıklamalara göre Breakthrough Energy Coalition, erken aşama ve Seri A tipi yatırımlarla yeni nesil enerji girişimlerini destekleyecek. Sıfır karbon salınımı için yatırımlar yapacak ve küresel iklim değişikliğinin önüne geçmeye çalışacak.

Zuckerberg'in eşi (Priscilla Chan) da söz konusu enerji koalisyonunun bir parçası olacak ki Richard Branson, Jeff Bezos, Jack Ma, Reid Hoffman, Hasso Plattner (SAP) ve Masayoshi Son (Softbank) gibi önemli birçok isim BEC'nin destekçileri arasında yer alıyor. Bu hafta Paris'te düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler İklim Kontrolü Konferansı ile organizasyonun daha da genişlemesi hedefliyor.

Paris'teki etkinlikte Bill Gates'in ABD Başkanı Barack Obama ile 'Mission Innovation' adlı yeni bir girişimi tanıtması da bekleniyor. Mission Innovation, BEC'ye benzer şekilde ülkelerin önümüzdeki 5 yıl içinde enerji araştırmalarına iki katına çıkarmalarını öneren bir oluşum ve küresel çapta temiz enerji kullanımının yaygınlaşmasını amaçlıyor.

Mission Innovation'a katılan 19 ülkenin 2020 yılına kadar temiz enerji AR-GE'sine toplam 20 milyar dolar yatırım yapacakları ifade ediliyor.

Facebook tarafında temiz/yenilenebilir enerjiye yatırım yaptıklarını ekleyen Mark Zuckerberg, uzun vadeli yenilenebilir enerji yatırımlarının önemli olduğunu da eklemeden geçmiyor. Darısı ülkemize ve yerli girişimcilere diyelim...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.