Apple Watch en çok hangi amaçlarla kullanılıyor?

Apple Watch en çok hangi amaçlarla kullanılıyor?

Apple, iPhone'da yakaladığı cihazdan küresel bir platform haline gelme başarısını Apple Watch ile tekrarlayabilir mi? İlk kullanıcılarının Apple Watch ile etkileşimlerine bakıldığında bu oldukça düşük bir olasılık. İsveç'te düzenlenen iki farklı kullanıcı araştırmasına göre Apple Watch öncelikle ve çoğunlukla bir saat olarak kullanılıyor.

University of Stockholm'dan araştırmacıların 34 gün boyunca yakından gözlemlediği 12 Apple Watch kullanıcısına ait 1,009 kullanımın yarısını Watch Face oluşturuyor. Kullanıcılar, ortalama 3.8 saniye geçirdikleri saati öğrenme etkileşimine bir saatte ortalama altı kez başvuruyorlar. Onu tüm kullanımların yüzde 17'sini oluşturan bildirimler izliyor.

apple watch kullanim

Kullanıcılar bildirimlerde ortalama 9.2 saniye zaman geçiriyorlar. Cihazın iddialı olduğu aktivite izleme uygulamalarının toplam payı ise yüzde 11. Bunlardan Workout zamanlayıcısı tüm kullanımlar arasında yüzde 6, Activity yüzde 3, Workout ise yüzde 2 paya sahip. Apple Watch'ın eli-kolu diyebileceğimiz Siri'nin kullanım oranı ise yüzde 2 ile sınırlı ancak Siri ile her bir etkileşim başına geçirilen ortalama süre 33.6 saniye. Sürpriz bir oransa e-posta uygulamasına ait zira uygulamanın Apple Watch kullanımı yüzde sıfıra yakınsıyor.

apple watch4

Bulgular, Watchly'nin geçtiğimiz günlerde yayınladığı anket sonuçlarıyla paralellik gösteriyor. Buna göre kullanıcılar Apple Watch'ı müzik vb ürün ve servisleri kullanmak için bir uzaktan kumanda, erişilebilir olduğu yerlerde Apple Pay ile ödeme yapmak ve oyun oynamak için çok az kullanabiliyorlar.

Veriler Apple Watch'ın tüm üçüncü parti uygulamalar için henüz uygun bir platform olmadığını gösteriyor. Apple Watch'ın geleceğiyle ilgili, cihazı henüz iPhone'dan bağımsız olarak düşünmenin mümkün olmaması da bir diğer önemli soru. Ancak Apple'ın ekosisteminde TV'den akıllı evlere ve otomobillere kadar Apple Watch'ın konuşabileceği ve birlikte yaratıcı uygulamalar ortaya çıkarabileceği yeterince yer var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.