Sony, iki yılda 30 milyondan fazla Playstation 4 satıldığını açıkladı

Sony, iki yılda 30 milyondan fazla Playstation 4 satıldığını açıkladı

Sony bugün yaptığı resmi açıklamayla ilk kez Playstation 4'ün satış rakamlarıyla ilgili bilgi verdi. Kasım 2013'te satışı çıkan Playstation 4 konsol pazarında Microsoft'un sahibi olduğu Xbox One ve Nintendo'nun Wii U konsoluyla rekabet ediyor.

Sony'nin açıkladığı verilere göre Kasım 2013 - Kasım 2015 arasında 30,2 milyon adet Playstation 4 satılmış. Microsoft ve Nintendo henüz ne kadar konsol sattıklarıyla ilgili açıklama yapmasa da Sony, Playstation 4'ün satış rakamından oldukça memnun görünüyor. VGChartz'ın yayınladığı tahmin raporuna göre Xbox One yaklaşık 15,6 milyon, Nintendo Wii U'da 10,9 milyon adet satmış. Tabi bu rakamların tahmini değerler olduğunu belirtelim.

VGChartz'ın tahminlerini göz önünde bulundurursak Sony yeni nesil konsol pazarını domine etmiş durumda. Sony Computer Entertainment'ın CEO'su olan Andrew House'da Playstation 4'ü tercih eden tüm oyunculara teşekkür ederek, iki yıl önce yayınladıkları yeni nesil konsolları ile oyuncuların bir numaralı tercihi olmak için durmadan çalışacaklarını belirtmiş. Bir sonraki nesil konsolların 2018 yılında çıkacağı dedikodularının yanında, Microsoft ve Nintendo'nun Sony'ye nasıl bir karşı hamle yapacağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: charnsitr / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.