IBM'in yeni bulut servisi, geliştirilen uygulamaları 9 dile tercüme ediyor

IBM'in yeni bulut servisi, geliştirilen uygulamaları 9 dile tercüme ediyor

IBM, uygulama geliştiricilerin mobil ve bulut tabanlı uygulamalarını otomatikman "dünyanın en çok konuşulan dokuz diline" tercüme edilmesini sağlayan bulut servisini bugün tanıttı. IBM Globalization Pipeline adı verilen servisin beta sürümü, IBM'in bulut platformu Bluemix üzerinden kullanıcılara açıldı.

Servis, küresel hedefli uygulamaların yeni pazarlara hızla açılmasını amaçlıyor. IBM geçtiğimiz yıl ana dili İngilizce olmayan Avrupa, Asya ve Güney Amerika'dan 10 ülkeyi kapsayan Common Sense Advisory anketinde kullanıcıların yüzde 75'inin uygulamaları ana dillerindeki sürümleriyle satın almayı tercih ettikleri gerçeğinden yola çıktığını belirtiyor.

IBM Globalization Pipeline servisi, temel dili İngilizce kabul ediyor ve uygulamaları Fransızca, Almanca, İspanyolca, Brezilya dili, Portekizce, İtalyanca, Japonca, Yalınlaştırılmış Çince, Geleneksel Çince ve Korece dillerine tercüme ediyor. Otomatik tercüme ve insan kaynağını birlikte kullanan servis, temel dilde yapılan değişikleri yine otomatikman Pipeline'a aktaran eklentilerle geliyor. Geliştiricilerin farklı dillerde yaptıkları güncellemeler için uygulamaları baştan çalıştırmalarını gerektirmeyecek şekilde SDK'larıylaJava, JavaScript, Node.js, Angular, Ruby, Python vs.) birlikte sunuluyor.

IBM bir milyar dolar yatırımla PaaS (Platform As a Service) teklifi Bluemix'i geçtiğimiz yıl piyasaya sunmuştu. Bütün bir PaaS pazarından on kat daha hızlı büyüdüğü belirtilen servis, IBM'in bulut tekliflerinde rakiplerine karşı elini biraz daha güçlendirmesini sağlamıştı. VoltDB yakın zamanda yayımladığı bir araştırmada IBM'in Softlayer'ının iki yıl üst üste, Amazon Web Services'tan üç kat daha hızlı performans sergilediğini açıklamıştı.

IBM AWS

IBM Globalization Pipeline ilgili detaylar için bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.