Google uygulama içeriklerini genişletilmiş şekilde endekslemeye başladı

Google uygulama içeriklerini genişletilmiş şekilde endekslemeye başladı

2013 yılı sonundan bu yana mobil uygulamaların Google'da endekslenmesi üzerine çalışan Alphabet, yeni bir adım daha atarak web sitesiyle eş içeriğe sahip olmayan uygulama içeriklerini de arama sonuçlarına dahil etmeye başladı.

Google, şimdiye dek Android uygulamalarını web sitesiyle eş içeriğe sahip olması halinde endeksliyordu. Bundan sonra ise bu ayrım gözetmeksizin aramalarda uygulama içeriğinin tamanından sonuçlar sunacak.

Telefonunda olmayan bir uygulamanın bu tür bir sonucuna tıklayan kişi de direkt olarak uygulamayı indirmeden istediği sonuca erişebilecek.  Böylece küçük bir arama sonucu için uygulamayı indirmeye de gerek olmayacak.

app-uygulama-indeks

Diğer yandan otel rezervasyonu gerçekleştirmek gibi bir iş daha kapsamlı işler de bu şekilde halledilebilecek.

Söz konusu yenilik daha öncekilerde olduğu gibi ilk olarak Android uygulamalarına uygulanmaya başlandı. Hotel Tonight, Weather, My Horoscope, ve New York Subway gibi 9 uygulama ise bu yenilikten faydalanan ilk uygulamalar oldu.

Mobil aramalarda web sitesindeki deneyimi tatmin edici olmayan uygulamaları bu endeksleme yöntemiyle öne çıkarmak isteyen Google, ilk izlenimin başarılı olması durumunda bu özelliğin kapsamını genişletmeyi planlıyor.

Google'dan Rajan Patel'in açıklamalarına göre Google şimdiye kadar arama endeksinde uygulamalara 100 milyar derin linkleme yapmış bile. Bu da Google aramalarının yüzde 40'tan fazlası bir uygulama içeriğine çıktığı anlamına geliyor.

Lollipop sürümlü Androidli telefonlarda görülebilecek bu yeniliğin Google'ın mobil içerikler ve uygulama endeksleme arasındaki dengeyi sağlaması açısından yeni bir basamak olduğu kesin.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.