Mark Zuckerberg "Güvenlik Durumu Kontrolü" ile ilgili açıklama yaptı

Mark Zuckerberg

safetycheckmobielcarouselGeçtiğimiz günlerde Paris'te yaşanan terör saldırısının ardından, Facebook daha önce doğal afetler için hazırlamış olduğu "Güvenlik Durumu Kontrolü" özelliğini aktif hale getirerek Paris'teki Facebook kullanıcılarının hizmetine sunmuştu. Facebook'un Paris saldırısından tam bir gün önce gerçekleşen Beyrut saldırısında bu özelliği aktif hale getirmemesi yoğun bir tepkiyle karşılaşmasına sebep oldu.

Sosyal medyadan gelen yoğun eleştiriler üzerine Mark Zuckerberg, kişisel sayfasından konuya ilişkin bir açıklama yaptı. İnsanların eleştirisini son derece haklı olarak niteleyen Zuckerberg, "Güvenlik Durumu Kontrolü" özelliğinin yalnızca doğal afetler için hazırlandığını fakat Paris saldırısı ardından bu uygulamanın kapsamını genişletme kararı aldıklarını belirtti. Bu konuda hassasiyet gösteren herkese teşekkür eden Zuckerberg, Facebook olarak insanların eşitliğine inandıklarını ve bu tür durumlarda ellerinden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Büyümeden sorumlu yöneticilerinden biri olan Alex Schultz'un da benzer bir açıklama yapmasına rağmen Facebook'a karşı hala ciddi bir tepki söz konusu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.