Eşleştirme algoritmasını değiştiren Tinder'a iş ve eğitim kriterleri eklendi

Eşleştirme algoritmasını değiştiren Tinder'a iş ve eğitim kriterleri eklendi

Tinder, kullanıcıları için bugüne kadar sağladığı 'en iyi Tinder deneyimini' hazırlamak üzere yenilendi. Uygulamasının tasarımından çalışma şekline kapsamlı bir değişime giden Tinder, yeni özelliklerini dün yani 11 Kasım tarihinde resmi blogundan tanıttı. Bugüne kadar sağladığı basitlik ve kullanım kolaylığıyla 10 milyar eşleşme sağlayan Tinder yeni dönemde 'daha anlamlı bağlantılar'a odaklanıyor.

Değişen Tinder'da göze çarpan ilk özellik, değişen profil görünüm ve bilgileri. Yenilikle birlikte arkadaşlık uygulamalarında aslında sıklıkla kullanılan iş ve eğitim kriteri de artık Tinder profillerinde görünmeye başlıyor. Facebook profilinizden çekilen bu bilgilerin ne kadarının Tinder profilinizde görünür olacağına yine siz karar veriyorsunuz. Dilerseniz bu bilgileri Tinder'da paylaşmayabilirsiniz de.

tinder yeni profil

Akıllı Profiller

Eklenen iş ve eğitim bilgileriyle birlikte Tinder, profillerin daha akıllı hale geldiğini iddia ediyor. Bundan kasıt, siz potansiyel eşleşmelerin birinden diğerine sürüklerken, gördünüz profillerde sizinle ilgili olabilecek bilgilerin öne çıkarılması. Örneğin aynı okula gittiğiniz birinin profiline bakıyorsanız, profildeki ismin altında Tinder bu bilgiyi size gösteriyor. Aynı şekilde ortak arkadaşlarınız da yine burada gösteriliyor.

tinder yeni

Kullanım kolaylığını Tinder'ın tüm katmanlarına uyarlayan yenilikler, mesajları da kapsıyor. Daha derli toplu mesajlar arayüzünde, sohbete başladığınız profillerle başlamadıklarınız birbirinden tamamen ayrılıyor. Mesaj kutunuzda eşleştiğiniz profiller fotoğraf ve isimleriyle sürüklenebilir şekilde görünürken, sohbete başladıklarınız bunların altında sıralanıyor.

tinder mesaj

Değişen eşleştirme algoritması

Yeni Tinder'ın iddiası size hangi profilleri göstereceğine karar veren eşleştirme algoritmasıyla ilgili yaptığı geliştirmelerle daha iyi eşleşmeler sağlamak. Yukarıda bahsettiğimiz iş ve eğitim gibi yeni bilgileri de artık eşleştirmelerinde hesaba katan Tinder, algoritmasında teknik iyileştirmeler yaptığını da söylüyor. Tinder, bu iyileştirmeleri beğendiğiniz profillerin kedi sever, okur yazar vs gibi karakter özelliklerini ve fotoğraflarındaki fiziksel karakteristikleri baz alıyor olabilir ancak Tinder bu konuda detaya girmekten kaçınıyor.

Yenilenen Tinder'ı kullanmak için uygulamanın dün yayınlanan güncellemesini yapmış olmanız yeterli.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.