Fotoğraftaki kişinin gerçek duygusu ne? Microsoft duygu tespit servisini açtı

Fotoğraftaki kişinin gerçek duygusu ne? Microsoft duygu tespit servisini açtı

Daha önce fotoğraflardaki kişilerin yaşını tahmin eden ücretsiz bir servis geliştiren Microsoft bu sefer geliştirdiği servis ile fotoğraflardaki kişi veya kişilerin gerçekte ne hissettiğini ortaya çıkarmak istiyor.

"Duygu Tespiti(Emotion detection)" olarak hayata geçirilen servise kendi bilgisayarınızdaki bir fotoğrafı yükleyebiliyor ya da internette bulunan bir fotoğrafın linkini vererek kullanabiliyorsunuz. Servise fotoğrafı yükledikten sonra size 8 ayrı duygunun fotoğraftaki gerçek oranını söylüyor. Bu 8 duygu ise; mutlu, doğal, sinirli, kibirli, bıkmış, korkmuş, üzgün ve şaşırmış olarak ayrılmış. Servis size fotoğraftaki kişinin hislerini bu 8 duygu içindeki oranlarıyla birlikte gösteriyor.

microsoft-yuz-tanima-servisi

Microsoft hem yaş tanıma servisi hem de bu duygu tanıma servisiyle sadece kullanıcıların eğlenmesini amaçladığı çok açık. Şirket kendi içinde geliştirdiği 'makine öğrenme' dili projelerini bu şekilde açık yaparak daha da geliştirmeyi hedefliyor. Boyutu 4 MB'dan küçük olan ve JPEG, PNG, GIF uzantısındaki tüm fotoğraflar için 'Microsoft Duygu Tespit' servisini hemen kullanabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.