Google Haritalar artık internet bağlantısı olmadan da kullanılabiliyor

Google Haritalar artık internet bağlantısı olmadan da kullanılabiliyor

Google, Haritalar (Maps) kullanıcılarının uzun zamandır beklediği bir yeniliği bugün duyurdu. İnternet bağlantısı olmadan da Google Haritalar'ın kullanılmasını sağlayan yenilik, servisin arama, navigasyon ve diğer özelliklerini de çevirim dışı kullanıcılar için erişilebilir hale getiriyor.

Google Haritalar'a internet bağlantısı olmadan da erişmek için bulunduğunuz ya da bulunmayı planladığınız bölgenin haritasını önceden telefonunuza indirmeniz gerekiyor. Bunun için bir şehir ya da bölge araması yaparak sonuçlarda indir seçeneğine dokunmanız yeterli. Alternatif olarak Google Haritalar menüsüne gidip burada beliren Offline Bölgeler bölümündeki '+' imgesini kullanarak da dilediğiniz bölgenin çevirimdışı haritasını eklemeniz mümkün. İndirme işlemi yalnızca internet bağlantınızın olduğu zamanlarda yapılıyor.

Offline Maps setup

Böylelikle, yurt dışına çıktığınızda ya da internet bağlantınızın olmadığı bir anda otomatikman offline moda geçen Haritalar üzerinden bölgede arama yapabiliyor ve destinasyonunuzu belirleyip, yol tarifini görüntüleyebiliyorsunuz. Bununla birlikte bölgedeki mekanlarla ilgili açılış kapanış saatleri, iletişim bilgileri ve puanlar gibi bilgiler de yine Haritalar'da offline olarak görüntülenebiliyor. Yeniden internet bağlantısına kavuştuğunuzda Haritalar online moda dönüp size trafik durumu gibi güncellemeleri iletmeye devam ediyor.

Google offline Haritalar özelliğini geçtiğimiz Mayıs ayında düzenlediği I/O 2015 etkinliğinde tanıtmıştı. Geçen sürede gerekli geliştirmeleri yapan Google, özelliğin bugünden itibaren Android tabalı akıllı telefonlarda kullanılmaya başlanacağını söylüyor. iOS içinse yakında geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.