Activision Blizzard, kendi film stüdyosunu kuruyor

Activision Blizzard, kendi film stüdyosunu kuruyor

Son yıllarda hızlı bir gelişme dönemine giren oyun sektörü dev bir ekonomiyi arkasında barındırıyor. Senaryosu, grafikleri, seslendirme sanatçısı derken detaylı ve titiz çalıştırma gerektiren oyun yapımcılığı, çoğu zaman bizim için de oyunları filmlerle özdeşleştirmemize sebep oluyor. Hatta ve hatta bazı iyi oyunlar hikayesiyle, sinematikliği ve aksiyon dolu ruhuyla pek çok oyuncuya "film gibi" geliyor.

Activison Blizzard da senaryosu, sinematiği oldukça güçlü olan, "film gibi oyunlar" çıkartan bir şirket. Bu oyunlardan ilk aklımıza gelenler tabii ki Call of Duty, Diablo, Skylanders ve Starcraft. Bu durumu fark eden Activison Blizzard, aldığı son kararla kendi in-house film ve dizi stüdyosunu açmaya karar vermiş. Böylece şirket, kendi çıkardığı oyunları konu alan filmleri ve dizileri kendisi çekecek. Bu da Activision Blizzard'ın bir Disney ya da Warner Bros.'a rakip olabileceğini gösteriyor. Bugüne dek Hollywood desteğiyle çekilen oyun uyarlaması filmler bundan böyle oyun şirketlerinin kendi yapacağı bir iş olursa, oyun şirketleri bu işten ve diğer teliflerden daha çok kazanç elde edebilir.

Bildiğiniz gibi Activision Blizzard son olarak Candy Crush yapımcısı King'i 5.9 milyar dolara satın almıştı. Oyun filmleri için elinde bolca malzeme bulunan Activison Blizzard'ın ilk planı ise 2016 yılının ikinci çeyreğinde Skylanders için bir pilot çalışmayı yayınyabilmek olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.