Intel Capital, Intel'in her yıl düzenlediği yıllık zirve toplantısında 10 ayrı girişime toplamda 22 milyon dolarlık bir tutarda yatırım yaptığını açıkladı.
Geçtiğimiz yıl yaptığı etkinlikte de 16 farklı girişime toplam 67 milyon dolar yatırdığını duyuran Intel Capital, 2014 yılına kadar Intel Capital'in 359 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirmişti. 2015'in sonu yaklaşırken bu toplama 22 milyon dolar daha eklenmiş oldu.
Intel Capital'ın bu yatırımla portföyüne kattığı girişimler toplamda 5 farklı ülkede faaliyet gösteriyor: Çin, İsrail, Tavyan, İngiltere ve ABD. Intel Capital'ın yatırım yaptığı 10 girişim şunlar.
FreedomPop: Yüzde 100 ücretsiz şekilde mobil telefon ve yüksek hızlı internet servisi vermeyi amaçlayan bir girişim.
LISNR: Seri B turunda Intel Capital'dan 10 milyon dolarlık bir yatırım alan LISNR, SmartTones'un yaratıcısı ve ses üzerinden veri gönderimi konusunda çalışan bir girişim.
Sckipio: Bu girişim, 1 Gbps hızına dek çıkabilecek olan modemler ve çipsetler geliştiren bir girişim. Gelecekte internetimizin bu kadar hızlandığını görebilirsek, modemlerimiz bu donanım altyapısını kullanacak. Geleceğini oldukça parlak görüyorum.
what3words: Bu girişim bir adresleme girişimi ve amacı tüm dünyadaki adresleme sistemini değiştirmek gibi ulvi bir amaca sahip. GPS altyapılarından dahi daha iyi bir adresleme sistemi yaratmayı çalışıyorlar. Bence buna tüm dünyanın gerçekten de ihtiyacı var!
BodyLabs: Biraz kulağa garip gelebilir ancak bu girişim insanların gerçek dünyadaki 3 boyutlu modellemelerini dijital dünyaya taşımayı amaçlıyor. İnsan vücudunun 3 boyutlu modellemesinin ürün tasarımı, sağlık, fitness hatta oyun dünyasına kadar pek çok kullanım alanı mevcut.
Microprogram Information: Bu girişim, bisiklet ya da taksi kiralama gibi işlemlere hem donanımsal hem de yazılımsal çözümler üretmeyi amaçlıyor ve bunu bir Internet of Things örneği olarak teknolojik açıdan ele alıyor.
Perfant Technology: Bu şirket Çin'in dışında görsel ve video teknolojiler üstünde çalışıyor, yapay zeka ve sanal gerçeklik çalışma alanlarından en önemlileri.
Chargifi: Chargifi, akıllı telefonlarınızı şarj edebileceğiniz alanları size sunan bir girişim. Farklı mekanlar Chargifi merkezi olarak kendilerini sisteme sokabiliyor, böylece kullanıcılar bu mekanları tercih ederek o mekanlara giriyor, kablosuz internetten yararlanıyor, üstüne üstlük bir de telefonlarını şarj etmiş oluyorlar. Kurumlara yani mekanlara satışları iyi giderse patlayabilecek bir fikir.
KMLabs: KMLabs lazer iletişim sistemleri konusunda araştırma ve geliştirme faaliyetleri sunan bir girişim.
Prieto Battery: Bu girişim önemli bir amaç uğruna çalışıyor ve belki gelecekte akıllı telefonlarımızın şarj problemini kökünden halledecek çözüme bizi götürecek. Şirket, gelmiş ve patentini aldığı özel bir lithium-ion batarya teknolojisi üstünde çalışıyor.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap