GE Türkiye İnovasyon Merkezi açıldı [Video Röportaj]

Thomas Edison'ın kurucu ortaklarından biri olduğu General Electric (GE), kökleri 1800 sonlarına giden istisnai şirketlerden biri ve artık startuplarla rekabet ediyor. Sağlıktan enerjiye, havacılıktan perakendeye birçok farklı endüstride faaliyet gösteren GE, buna bir yanıt olarak bir süredir kapsamlı bir dijital dönüşüm sürecinden geçiyor. Artık bir "dijital endüstriyel şirket" olarak tanımlanan GE, faaliyette bulunduğu endüstrilerde yazılım ve veri odaklı dönüşüme öncülük etmeyi amaçlıyor.

Bu dönüşümün sağlanmasında şirketin bugün 8'incisini İstanbul'da açtığı inovasyon merkezleri oldukça önemli yer tutuyor. Bir süredir beklenen GE Türkiye İnovasyon Merkezi'nin İstanbul Teknopark'ta açılışıyla birlikte şirketin endüstriyel internet çözümlerinin yerelleşmesi sağlanacak. GE Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye bölgesi İnovasyon Başkanı Rania Rostom ile yaptığımız röportajda, Rostom merkezin yenilenebilir enerji, akıllı şebekeler, LED, sağlık ve yaşan bilimleri endüstrilerine odaklanacağını söylüyor. Bununla birlikte merkez, bir  endüstriyel kuluçka merkezi görevi de görecek. Yani yerel iş birlikleriyle farklı endüstrilerin dijitalleşme süreçleri desteklenecek.

GE, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türkiye (MENAT) bölgesinde BAE ve Suudi Arabistan'dan sonra açtığı bu üçüncü merkezindeki çalışmalarını Büyük Nesnelerin İnterneti başlığıyla özetliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.