Edward Snowden'ın favori şifreli mesajlaşma uygulaması Android'e geldi

Edward Snowden'ın favori şifreli mesajlaşma uygulaması Android'e geldi

Yayınladığı gizli istihbarat belgeleriyle dünya gündemine oturan eski CIA ajanı Edward Snowden geçtiğimiz aylarda mesajlaşma konusunda favori uygulamasının Signal olduğunu açıklamıştı. Yalnızca iOS versiyonu bulunan uygulamanın bugün itibariyle Android sürümü de yayınlandı.

Open Whisper Systems tarafından geliştirilen Signal uygulaması esasında WhatsApp rakibi olarak düşünebilirsiniz. Ancak onu diğer mobil mesajlaşma uygulamalarından ayıran kısmı yolladığınız mesajları ve yaptığınız aramları tekrar şifrelemesi ve bu şifreleme kimsenin sizin iletişiminizi dinleyemeyeceğini iddia ediyor. Edward Snowden'da her gün Signal'i kullandığını söylemesinin ardından özellikle mahremiyete birinci derece önem veren kullanıcılar arasında uygulama popülerleşmişti.

TextSecure ve RedPhone isminde iki farklı mobil uygulaması daha olan Open Whisper Systems aslında Signal ile bu uygulamaları tek çatı altında topluyor. TextSecure ile güvenli bir şekilde şifrelenmiş mesajlar atarken RedPhone ile de yine şifrelenmiş bir şekilde telefon konuşmaları yapabilirsiniz. İstihbarat örgütlerinin çalışmalarının ortaya saçılması ve mahremiyet alanındaki tartışmaların odağında Signal gibi ekstra güvenlik ve gizlilik sunan uygulamaların gittikçe popülerleşeceğini düşünebiliriz. Signal'in Android sürümünü buradan, iOS sürümünü buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.