Dijital kanallardan büyümeye devam eden Pegasus, mobil sitesini yeniledi

Dijital kanallardan büyümeye devam eden Pegasus, mobil sitesini yeniledi

Seyahat etmeyi sevenlerin düşük fiyattan bilet almasını sağlayan erken rezervasyon kampanyaları Pegasus'u dijital kanallardan satış oranı en yüksek olan havayollarından biri haline getirdi. Seyahat rezervasyonlarında mobilin Türkiye'de özellikle geçtiğimiz yıldan itibaren yükselişe geçmesinin etkisi Pegasus'a da yansıdı. 2015'in ilk sekiz ayında mobilin toplam dijital satışlardaki payının yüzde 138 oranında artarak, yüzde 22,5'e yükseldiğini açıklayan Pegasus, mobil sitesini yeniledi.

Criteo‘nun düzenli olarak yayınladığı yıllık Travel Flash Report‘a göre Türkiye dünyada mobil seyahat rezervasyonunu en fazla kullanan ülkeler arasında bu yıl 6'ıncı sıraya yükseldi. 2014 yılında ilk onda bile yer almayan Türkiye’de mobilin online seyahat rezervasyonlarındaki oranı bu yıl yüzde 25'e yükseldi ve bu rezervasyonların yüzde 21’i akıllı telefonlardan yapıldı.Bu trendin devam etmesinde elbette havayolu şirketlerinin mobile yatırımları önemli bir faktör ve Pegasus da bir istisna değil.

flypgs

Pegasus'un yeni mobil sitesi, müşterilerin akıllı telefonlarından rezervasyon ya da bilet işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor. Bununla birlikte Pegasus, yalnızca bu kanala özel kampanyalarla kullanıcıları mobilden kullanmaya teşvik ediyor. Pegasus Hava Yolları Dijital Pazarlama Müdürü Didem Namver konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Türkiye’de hem web hem de mobil kanallar üzerinden satış oranı en yüksek havayolu olarak bu alandaki öncü rolümüzü 2016’da da sürdüreceğiz” diyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.