Activision Blizzard, Candy Crush'ın yapımcısı King'i 5.9 milyar dolara satın aldı

Activision Blizzard, Candy Crush'ın yapımcısı King'i 5.9 milyar dolara satın aldı

Candy Crush adlı bağımlılık yaratıcı sosyal ve mobil oyun serisiyle dünya çapında önemli bir başarı ve ciddi gelirler elde eden King Digital Entertainment, Activision Blizzard tarafından tam 5.9 milyar dolara satın alındı.

Satın almaya imza atan ve dünyanın en büyük oyun yapımcıları arasında gösterilebilecek Activision Blizzard, Call of Duty'nin yapımcısı Activision ve Warcraft'ın yapımcısı Blizzard'ın birleşmesiyle ortaya çıkan, merkezi de ABD'de bulunan ve NASDAQ'da işlem gören bir oyun şirketi. 30 Eylül'de açıklanan verilerine göre son 12 ayında 4.7 milyar dolar gelir elde eden Activision Blizzard, yine yılın aynı döneminde 2.1 milyar dolar gelir elde eden King'i satın almış oldu. Activision Blizzard, Candy Crush'ın yapımcısı King'e hisse başı nakit 18 dolar ödeme yapmış olacak.

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük oyun yapımcısının bir sosyal oyun şirketi olan King'i 5.9 milyar dolar gibi ciddi bir bedelle satın alması da hem oyun sektörü hem de sosyal oyun konseptinin önemini ortaya koyuyor. İsveç merkezli olarak kurulan King, iflas ve el değiştirmelere rağmen başarıya ulaşan ve bugün İrlanda merkezli olarak faaliyet gösteren halka açık bir sosyal oyun şirketi olarak karşımıza çıkıyor.

King'in CEO'su Riccardo Zacconi, King'in tüm oyunlarının aylık aktif kullanıcı sayısının 474 milyon kişi olduğunu vurguluyor. Kısacası neredeyse yarım milyar insan her ay King oyunlarını oynuyor ve şirketin devasa bir oyuncu kitlesi mevcut. Her geçen gün insanların oyunlara yatırdığı paranın artması, sosyal ve mobil oyunların yükselişi de geleneksel PC ve konsol oyunu yapımcısı şirketlerinin bu trendi yakalama açısından oldukça önemli. Activision Blizzard'ın King satın almasının, King hissedarları ve İrlanda resmi makamlarınca onaylanmasının ardından sonbahar aylarında finalize edilmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.