Instagram, yeni özelliğiyle önemli etkinliklere özel video kanalı açıyor

Instagram, yeni özelliğiyle önemli etkinliklere özel video kanalı açıyor

Facebook'un 2012 yılında satın aldığı fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, Twitter'a ve Snapchat'e karşılık verecek bir yenilik tanıttı. Şimdilik ABD'deki kullanıcılara açılan yeni özellikle Instagram'da etkinliklere özel video kanalları yer alacak.

Haziran 2013'te 15 saniyelik video paylaşım özelliğini devreye alan Instagram, reklam yayınlarına başladıktan sonra gelir elde etmeye başlamıştı. Henüz yayınlanan etkinliklere özel video kanalı özelliği de Instagram'ın gelirlerini artıracak bir yenilik gibi duruyor.

Söz konusu yenilik 'keşfet' bölümü içinde önemli etkinlikler için ayrılan özel bir bölüm. Instagram'da belli bir etiketle gönderilen videoları bir araya getiriyor. Bu bölümde öne çıkarılan içerikler Instagram tarafından seçiliyor ve Instagram'ın bu alana reklam alması da pekala mümkün gözüküyor.

İlk yeniliğin çıkışını Cadılar Bayramı (Hallowen) ile yapan Instagram'ın bu yenilik için geç kaldığı bile söylenebilir. Zira Snapchat ve Twitter (Moments) bu alanda daha erken adım atmıştı. Elbette Facebook'un verdiği güç ve Instagram'ın kendi kullanıcı sayısı Instagram'ı rekabetten koparmıyor.

Güncel rakamlara göre Instagram 400 milyon aktif kullanıcıya sahip ve günde 80 milyon fotoğraf paylaşılıyor. Bakalım reklam verenlerin tercihi önümüzdeki dönemde hangi mobil uygulamayı daha karlı hale getirecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.