Windows 10, Windows 7 ve 8'li PC'lere otomatik olarak indirilecek

Windows 10, Windows 7 ve 8'li PC'lere otomatik olarak indirilecek

Microsoft piyasaya çıkardığı son işletim sistemi Windows 10'u daha büyük kitlelere yaymak için çalışmalarını sürdürüyor. Microsoft, son olarak açıkladığı rakamlarda Windows 10 işletim sisteminin masaüstü, dizüstü ve tablet cihazlar olmak üzere toplam 110 milyondan fazla donanıma yüklendiğini belirtmişti.

Microsoft'un amacı ise 3 yıl içerisinde Windows 10'u tam 1 milyardan fazla cihaza yükletebilmek. Bu kapsamda belli planlar yaptığını resmi olarak açıklayan Microsoft'un en büyük hamlesi ise, önümüzdeki yıldan itibaren Windows 7 veya Windows 8.1 kullanıcısı iseniz, Windows 10 işletim sistemini "önerilen güncelleme" olarak almanız olacak.

Kısacası Microsoft, eski işletim sistemlerine Windows 10'u önerilen bir güncelleme olarak sunacak. İlk olarak opsiyonel bir seçenek olacak Windows 10'a geçiş, daha sonra Microsoft tarafından önerilecek. Yani Microsoft geçişi zorlamayacak olsa da şiddetle tavsiye etmeye ve Windows 10 kullanıcı sayısını artırmayı hedefliyor.

Microsoft, kaçak işletim sistemi kullanıcılarını da Windows 10'da geri kazanmayı düşünmüş. Windows 7 ve Windows 8.1'i kopya işletim sistemi olarak kullanan kullanıcılar da Windows 10'u indirebilecek. Ardından Windows 10 mağazasından aktivasyon kodu satın alarak işletim sistemlerini orijinal bir hale getirme şansı elde edecekler. Bu uygulama ilk olarak ABD pazarı için denenecek, eğer Microsoft kopya işletim sistemlerini orijinale çevirmede başarı elde edebilirse, bu uygulamayı tüm dünyaya genişletecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.