İlk yılında bekleneni veremeyen Apple Pay, AmEx ile yeni pazarlara açılıyor

İlk yılında bekleneni veremeyen Apple Pay, AmEx ile yeni pazarlara açılıyor

Apple Pay, mobil ödemelerin geleceği açısından önemli bir kırılım yaratacağı beklentisiyle, bundan yaklaşık bir yıl önce kullanıma açılmıştı. Bu sürede ABD'de gerçekleşen perakende alışverişlerinin yalnızca yüzde 1'inde kullanıldığı belirtilen Apple Pay'in beklentileri karşılayıp karşılamadığı yönünde tartışmalar devam ederken, Apple, mobil ödeme sistemini yeni pazarlara açarak büyümesine hız vermeyi planlıyor.

Apple Pay'in pazardaki başarısı ya da başarısızlığıyla ilgili resmi bir açıklama yok, bildiklerimiz bağımsız araştırma şirketlerinin tahminleriyle sınırlı. Apple'ın dördüncü çeyrek sonuçları açıklamasında Tim Cook, Apple Pay'ın çift haneli büyüme gösterdiğini söylemekle yetindi ancak Apple Pay'in bu yılın başında Birleşik Krallık ile başlayan uluslararası açılımına devam edeceğinin de haberini verdi. Bunun için American Express ile anlaşan Apple, mobil ödeme sistemini 2016'da beş yeni pazara açmış olacak.

Bu yıl sonuna kadar Kanada ve Avustralya'ya açılması planlanan Apple Pay'i 2016'da kullanmaya başlayacak olan ülkeler İspanya, Singapur ve Hong Kong. American Express anlaşması bu pazarlara hızlı giriş yapmasını sağlasa da Apple Pay'in kullanıcılarını AmEx kart sahipleriyle sınırlayabilir.

apple pay

Apple Pay ile ilgili yayınlanan farklı raporlardan çıkan ortak sonuçsa, ilk etapta hızlı bir adaptasyon oranı görse de, ABD pazarındaki büyümesinin yavaşlamış olması. Örneğin Phoenix'in yayınlandığı yeni rapor, Apple Pay'in ilk dört ayında ABD kredi kartı sahiplerinin yüzde 11'ine ulaştığı ancak bundan sonra büyümenin bundan sonra belirgin bir şekilde yavaşladığı ve bugüne kadar bu oranın ancak yüzde 14'e çıkabildiğini söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.