3D Touch özelliği yeni iPhone'ları tartıya çeviriyor

3D Touch özelliği yeni iPhone'ları tartıya çeviriyor

iphone 6s scale

iPhone 6S ve 6S Plus ile birlikte gelen en önemli özelliklerden biri de cihazla etkileşime geçme biçimimize yeni seçenekler ekleyen 3D Touch. Uygulamalar ve bağlantılar arasına yeni bir kısa yol ekleyen 3D Touch'ın kullanım vakaları keşfedilmeye devam ediliyor. Ekrana ne kadar basınç uyguladığınız ölçen bu özelliğin son keşfedilen fonksiyonu ise nesneleri tartmak.

Geliştiricisi Simon Gladman'ın dün paylaştığı Plum-O-Meter yani erik tartısı uygulaması, iPhone 6S'in ekranını bir tür bir elektronik tartıya dönüştürüyor. Aşağıdaki videoda gördüğünüz gibi Plum-O-Meter cihaz ekranından aynı anda iki erikten hangisinin daha ağır ya da hafif olduğunu anlamanızı sağlayabiliyor.

Gladman'in açıkladığı gibi, uygulama elektronik tartınızın tam anlamıyla  yerini alabilecek nitelikte değil. Zira, iPhone 6S 3D Touch özelliği sayesinde ekranın gösterdiği değerler ekrana uygulanana diğer kuvvetlere bağlı olarak değişiyor. Uygulama nesnelerin ağırlığının uygulanan kuvvete bağlı yüzdeler şeklinde gösteriyor. Ancak uygulama ve demosu, iPhone 6S'in farklı dokunma noktalarının her birine uygulanan göreceli kuvvetleriyle orantılı değerlerle eşleştirerek gösterdiğini ispatlıyor. Bu, elbette cihaz için yeni kullanım vakalarının tartı denemesi ile sınırlı olmayacağının bir işaret.

Huawei'nin Force Touch özelliğini tanıttığı Mate S demosunda, benzer bir fonksiyonu ilk kez gösteren şirket olduğunu belirtmekte fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.