Turkcell kullanıcıları Nisan ayında 4,5G'ye geçiş yapmaya başlayacak

Turkcell kullanıcıları Nisan ayında 4,5G'ye geçiş yapmaya başlayacak

Bu yıl Wyndham Grand İstanbul'da düzenlediğimiz Webrazzi Summit'15'in ilk gününün ilk konuşmacılarından biri Turkcell Perakende ve Aktif Satış Grup Başkanı Murat Erkan oldu. Turkcell'in dijital ve mobil stratejisine dair önemli bilgiler paylaşan Erkan bununla birlikte Türkiye e-ticaret pazarı hakkında yaptıkları araştırmaları da paylaştı.

4,5G'nin hayatımıza girdiğinde çok şeyin değişeceğini düşündüğünü ve inandığını aktaran Murat Erkan, Turkcell olarak bunları hız, yakınsama, IoT-M2M Cloud, ekranların değişmesi olarak 4 ana başlık altında topladıklarını söyledi. Hızın dramatik olarak 4,5 G ile artması birlikte artık o yüksek hızla neler yapacağımızı konuşacağımızı belirten Erkan bunun görülebilir en somut örneğinin değişecek online TV deneyimi olduğunu aktardı.

Murat Erkan'ın verdiği en önemli bilgilerden bir tanesi de Nisan ayında telefonu destek veren Turkcell kullanıcılarının 4,5G’ye adım atacağı oldu. Nisan ayında 375 Mbit'lik ilk 4,5G internetin kullanıcılara açılacağını söyleyen Erkan daha sonra kademeli olarka bu hızın 1000 Mbit'lere çıkartılacağını söyledi. Turkcell'in dijital kanalları ve perakende kanallarıyla ilgili olarak da bilgiler veren Murat Erkan, Turkcell.com.tr’nin ziyaretinin yüzde 63’ünün mobilden, yüzde 37’sinin web üzerinden geldiğini sunumunda gösterdi. Turkcell.com.tr'nin yılda 250 milyon ziyaretçi aldığı, 5,5 milyon dijital müşterisinin olduğu ve bunların 1 milyar işlem yaptığı oturumda aktarılan diğer önemli bilgiler oldu.

turkcell-murat-erkan-webrazzi-summit-2015-2

12.000'den fazla noktada Turkcell mağazaları bulunduğunu aktaran Erkan, bunların 34,7 milyon müşteriye sahip olduğunu ve perakende noktalarına yılda 350 milyon ziyaretçi geldiğini söyledi. Kullanıcıların internetten alışveriş yaparken hâlâ ilk tercihinin uygun fiyatı bulmak olduğunu söyleyen Murat Erkan bununla beraber ikinci sırada ürün çeşitliliğini bulmak olduğunu belirtti. İnternetten alışveriş yaparken iade sürecinin hızlı ve kolay olması da kullanıcının öncelikleri arasında gelirken ikinci sırada kargolama geliyor yani kullanıcıların gözünde iade süreci şu anda kargolamadan daha önemli bir durumda.

turkcell-murat-erkan-webrazzi-summit-2015-1

İnternet’ten alışveriş yapan her 10 alışverişçiden 3’ü teslimat ile ilgili sorun yaşıyor. Teslimatların geç yapılması yaşanan en önemli sorun. İnternetten alışveriş yapmanın en büyük motivasyonu “fiyat”. İkinci sırada artık güvenli olduğunu düşünmek geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.