KOBİ'ler internete geçtiğinde büyük bir potansiyeli de harekete geçirecek

KOBİ'ler internete geçtiğinde büyük bir potansiyeli de harekete geçirecek

Webrazzi Summit 2015’in önemli konuşmacılarından biri de dünyanın en büyük alan adı şirketi GoDaddy’nin Avrupa, Orta Doğu, Afrika bölgelerinden sorumlu yöneticisi Stefano Maruzzi'ydi.

IBM, Microsoft ve Google gibi şirketlerden tecrübe sahibi olan Maruzzi, 'Shifting Global Economy Toward SMEs' başlıklı bir sunum yaptı ve Godaddy'nin Türkiye'ye açılışını da Webrazzi Summmit katılımcılarıyla paylaştı.

Godaddy'de KOBİ'lerin en büyük hayranı olduğunu söyleyen Maruzzi, Türkiye'de 3,5 milyon KOBİ'nin bulut bilişim ve internet hizmetleri için önemli bir potansiyel olduğunu paylaştı.

Godaddy Türkiye müşterilerinin yüzde 45'inin iş sahipleri, yüzde 28'inin tam zamanlı çalışanlar, yüzde 17,5'inin web uzmanları ve yüzde 6'sının da kişiler olduğunu paylaştı.

KOBİ'lerin internete geçişi büyük bir potansiyeli harekete geçirecek

KOBİ'lerin daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğunu belirten Maruzzi, bu noktada web hizmetlerinde kendin yap (DIY) modelinin önemine değindi. Maruzzi'nin verdiği rakamlara göre ABD'de 2,8 milyon web uzmanı bulunuyor. Bu işi hobi olarak, para almadan ailelerine ve arkadaşlarına yardım etmek için yapan kişilerin sayısı ise 3,4 milyonu buluyor.

Stefano Maruzzi, kendin yap sisteminin hem kullanım kolaylığı hem de maliyet açısından uygun model olduğunu ifade etti. KOBİ'lerin internette bir alan adı almakla başlayan maceralarının başarı hikayesine dönüşebileceğini söyledi ve Buldumbuldum.com ile P1M1 örneklerini verdi.

Sunum dökümanını Türkçe olarak hazırlayan Maruzzi, .istanbul gibi özel alan adı uzantılarının da bahsetti. Henüz somut bir araştırma olmasa da bu alan adı uzantılarının yerel hizmetler için etkili olabileceğini söyleyebiliriz.

Godaddy Türkiye'nin 2015'e göre yüzde yüzden fazla büyüdüğünü gösteren Maruzzi, 2015'i pazar lideri olarak kapatacaklarını da paylaştı. Hatırlarsanız Godaddy Türkiye, Temmuz ayında Microsoft Türkiye işbirliğiyle KOBİ'leri internetle tanıltıracak bir paket tanıtmıştı.

Stefano Maruzzi, Webrazzi için özel GoDaddy indirim kodunu da bir kez daha hatırlattı. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.