Microsoft, yeni transferi Peggy Johnson'a 7,8 milyon değerinde bonus ödeyecek

Microsoft, yeni transferi Peggy Johnson'a 7,8 milyon değerinde bonus ödeyecek

Microsoft'u yeniden zirveye taşımak isteyen Satya Nadella, kısa süre önce Qualcomm'dan transfer ettiği Peggy Johnson'u şirketin tepe yönetimine eklemişti. Johnson'ın Microsot'a neler getireceğini henüz bilmiyoruz ancak Microsoft'a geçmek için aldığı bonus oldukça dikkat çekici.

Microsoft'ta iş geliştirmeden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak atanan Johnson, Qualcomm'a 24 yılını vermiş bir isim. Qualcomm'dan önce General Electric için mühendis olarak çalışan Johnson, Qualcomm'da daha çok pazarlama, iş geliştirme gibi alanlarda tecrübe kazanmış.

Bu denli tecrübeli bir ismi Microsoft'a kazandırmanın bedeli ise pek olmamış. Zira Microsoft'un Johnson'a yapacağı bonus ödemesinin değeri 7,8 milyon dolar. Bu rakamla Johnson'ın 2015 mali yılı için alacağı toplam tutar 14,5 milyon doları (14,54 milyon dolar) geçmiş oluyor.

Microsoft'un Haziran 2015'te biten mali yılda Nadella'ya 18,3 milyon dolar ödediği biliniyor ve Johnson'un 14,5 milyon dolar ile ikinci sırayı aldığı belirtiliyor. 12,2 milyon dolar kazanan Kevin Turner ise Johson'ı takip eden isim. Ancak bir sonraki mali yılda sıralamanın değişeceği kesin gibi.

Microsoft, söz konusu bonusun bir kısmını nakit, bir kısmının da hisse olarak ödeyecek ve Johnson'ın hisselerini 2018'den önce satması mümkün değil.

Hatırlarsanız daha önce de Google'ın Twitter ile görüştüğü bilinen iki çalışanını elinde tutmak için toplam 150 milyon dolar değerinde hisse önerdiği konuşulmuştu.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.