Xiaomi de elektrikli kaykay üreten şirketler arasına katıldı

Xiaomi de elektrikli kaykay üreten şirketler arasına katıldı

Çinli teknoloji devi Xiaomi'nin kurucusu ve CEO'su Lei Jun, şirketin Pekin'de düzenlediği etkinliğine Segway'e benzeyen elektrikli kaykay ile geldi.

Xiaomi'nin gün yüzüne çıkardığı elektrikli kaykayı aslında şirketin daha önce yatırım yaptığı Ninebot şirketi tarafından üretilmiş. Ninebot ise Nisan 2015'te Segway'in patentlerinin tamamını satın alarak adını duyurmuştu. Ninebot Mini ismindeki elektrikli kaykay tasarım olarak Segway'e çok benziyor ancak boyut olarak ondan daha ufak ve teknik olarak da daha fazla geliştirilmiş. Ürünün fiyatı da yaklaşık olarak 315 dolar. Bu da onu Xiaomi'nin ürettiği akıllı telefonlarının bazılarıya aynı fiyata getiriyor.

Xiaomi-Ninebot-Mini

Ninebot Mini 12,9 kg ağırlığında ve saatte 16 km hıza ulaşabiliyor. Elektrikli olarak çalışan ürün şirketin aktardığı bilgilere göre tek bir şarjla 22 km gidebiliyor. Xiaomi'nin akıllı telefonlarında bulunacak olan uygulama ile de kullanıcılar elektrikli kaykaylarının ne kadar şarjı kaldığını ve hız göstergesini kullanabilecekler. Ürün ilk etapta 3 Kasım'da Çin'de satışa çıkacak. Diğer ülkelerde ne zaman satışa çıkacağı ise bilinmiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.