Tinder'ın sahibi Match Group halka arza hazırlanıyor

Tinder'ın sahibi Match Group halka arza hazırlanıyor

Aralarında Tinder, okcupid ve Match.com'un da bulunduğu 45'ten fazla çöpçatanlık girişimine sahip Match Group halka arz için başvuruya hazırlanıyor.

Match grubundaki tüm aylık aktif kullanıcı sayısının 59 milyon kişi olduğunu belirtilirken, bunların 4.7 milyon adedinin ise servisleri ücretli olarak kullanan kişiler olduğunun altı çiziliyor.

Açıklanan rakamlara göre 2014 yılında 900 milyon dolar satış yapmayı başaran Match Group, karını ise 240 milyon dolar olarak açılmaıştı. Halka arz ile birlikte, Match Group'un sahibi IAC'nin çoğunluk hisseyi elinde tutarak mülkiyetini koruması, şirketin yüzde 20'den azını da halka arz edeceklerini belirtmiş.

match-group

Match Group tarafından ABD'deki resmi kurumlara sunulan belgede, hızla büyüyen Tinder gibi servislerin riskleri de belirtilmiş. Match, neredeyse 5 milyon kişinin ücretli olarak kullandığı 45 servise sahip olmasına rağmen ciddi riskleri de beraberinde taşıyor. Bunlardan birisi hazırlanan belgelerde Facebook olarak belirtilmiş. Facebook'un ciddi bir risk yaratmasının sebebi ise, çöpçatanlık amaçlı olmasa bile insanları birbirine bağlayan dünyanın en büyük ağlarından biri olması. Bir diğer risk ise, siber saldırılar olarak belirlenmiş. Bildiğiniz gibi son olarak ABD merkezli Ashley Madison adlı web sitesi hacklenmiş, pek çok kullanıcının ismi ve özel hayatı ifşa edilmişti. Bu tarz siber saldırılar ya da benzer ataklar, halka açık bir şirketi iflasa kadar sürükleyebilir.

Bakalım NASDAQ borsasında MTCH kodu ile halka arz edecek şirketin hisse başına fiyatları nasıl şekillenecek?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.