Microsoft, Skype hesabı olmayanları da Skype sohbetine çekecek

Microsoft, Skype hesabı olmayanları da Skype sohbetine çekecek

Webden Skype kullanımını ilk olarak ABD’de ve Birleşik Krallık’ta kullanıma açan Microsoft, şimdi de Skype hesabı olmayan kişilerin de sohbete dahil olmasının önünü açıyor. Web tarayıcıları üzerinden Skype kullanımını Haziran ayında başlatan Microsoft, herhangi bir uygulama indirmeden hızlıca Skype iletişimini başlatmayı mümkün kılmıştı. Şimdi tanıtılan özellikse herhangi bir kişinin anında Skype sohbetine dahil olmayı mümkün kılıyor.

Artık Skype webden veya masaüstü uygulamalarından paylaşılabilir sohbet bağlantıları almak mümkün olacak. Bu benzersiz bağlantıyı paylaştığınız kişiler de Skype hesabı olmaksızın sadece bir adını (rumuz) girerek olarak sohbete dahil olabilecek.

Skype web yeniliği gibi bu özellik de ilk olarak ABD'de ve Birleşik Krallık'taki kullanıcılara açılıyor ama önümüzdeki bir kaç hafta içinde diğer ülkelerin de bu özelliklten faydalanabileceği belirtiliyor.

Şu anda web.skype.com üzerinden Türkiye'de de Skype konuşması başlatmak mümkün. Tabi sohbet etmeye başlamadan önce küçük bir tarayıcı eklentisi kurmanız gerekiyor. Yeni sohbet paylaşma özelliğinin tam olarak ne zaman Türkiye'ye açılacağını bilmesek de Skype bağlantılarının yakın Whatsapp veya Facebook mesajlarında paylaşıldığını görebiliriz.

Skype'ın bu özellikle anonim ve geniş katılımlı sohbetlere davetiye çıkardığını da düşünebiliriz ama WebRTC tabanlı tarayıcılar (Firefox, Chrome, Opera) arasında web tabanlı görüntülü görüşme imkanı sunan Firefox Hello'nun böyle bir kullanımla gündeme gelmediğini de hatırlamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.