Tesla, otomobilleri için otomatik pilot güncellemesi yayınladı

Tesla, otomobilleri için otomatik pilot güncellemesi yayınladı

Tesla otomobilleri içerisinde kullandığı yazılım için otomatik pilot özelliğini içeren yeni bir güncelleme yayınladı. Bu yeni güncellemeyle otomobiller bazı durumlarda sürücüye ihtiyaç duymadan kendileri gidebiliyor, yapay zeka algoritmalarıyla risk ve tehlike algılayarak ona göre manevra yapabiliyorlar.

Yeni güncellemenin Tesla Model S ve Model X için yayınlandığını en başta belirtelim. Otomatik pilot güncellemesi, otomobilleri tamamen "sürücüsüz otomobil" haline getirmiyor, yani tam bir özerklik kazandırmıyor. Arabayı otoyolda kullandırmak, şerit değiştirmek, trafiğe göre hızı ayarlamak otomatik pilotun şimdilik yapabildikleri. Elon Musk'ın yaptığı açıklamaya göre bu güncelleme sürücülerin yoldaki özgüvenlerini arttırmak için geliştirilmiş. Ancak yine de sürücülerin bu özelliği kullanırken dikkatle olmaları gerektiğini de belirtmiş.

Otomatik pilot modunda aracın yayalara karşı daha duyarlı geldiği ve yaya algıladığında çarpmamak için kendiliğinden hamle yaptığı yine Elon Musk'ın verdiği bilgiler arasında. Ancak otomatik pilot durumunda da aracın mesuliyeti tamamen sürücüye ait ve herhangi bir kaza durumunda bundan otomatik pilot ve Tesla'nın suçlanamayacağı detayı ise oldukça önemli. Tesla otomatik pilotun geliştirilmeye devam ettiğini ve gelecekte gelen güncellemeler ile aracın tüm kontrolünü alarak her şeyden sorumlu olacağını belirtiyor ancak o dönem henüz gelmemiş. Kuzey Amerika'da Tesla Model S ve Model X için güncelleme yayınlanmış. Diğer ülkelerde de düzenleyici onayı geldikten sonra güncelleme yayınlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.