Yastığım Şekil, el yapımı emoji nesneler için e-ticaret mağazası

Yastığım Şekil, el yapımı emoji nesneler için e-ticaret mağazası

Yastığım Şekil, geçtiğimiz Ağustos ayı sonunda emoji objeler için bir e-ticaret mağazası olarak faaliyete başladı. Emoji yastıklar ve happieball adını verdikleri, el yapımı minik mutluluk toplarının satıldığı Yastığım Şekil, aynı zamanda bir sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanmış. Projenin yakın zamanda yurt dışına açılması planlanıyor.

Bekir Çağrı Çelik, Elif Özgecan Hız ve Barış Hız'ın ortak projesi olarak geçtiğimiz Mart ayında başlayan Yastığım Şekil, emojilerin internetin en popüler karakterlerinden biri haline gelmesinden esinleniyor. Ünlü karakterler başta Çin'de üretilenler olmak üzere aksesuar olarak da yaygın bir şekilde kullanılıyor. Yastığım Şekil'de satılan happieball'larsa, 20 yıllık bir sanatçı olan Nesrin Çelik tarafından tasarlanıyor. Üretim tarafında ise kendilerine ek gelir yaratmak isteyen kadınlar var. Üretim için gerekli malzeme ve rehberlik Yastığım Şekil tarafından sağlanıyor.

Yastığım Şekil'in emoji yastıkları bugün seri üretime odaklanan online ve offline mağazalara kıyasla ölçek açısından dezavanatajlı durumda. Mağazadaki ürün çeşitliliği de henüz sınırlı. Buna karşılık Elif, "20 yıllık oyuncak üreticileriyle maliyet avantajı konusunda şu anda rekabet edecek ölçekte olmasak da, markalaşma ve pazarlama konusunda farklılaşıyoruz ve ürünlerimiz ancak en iyi kalitede olduğunda sitemizde sunuyoruz. Şu anda da pazardaki hemen hemen tüm emoji yastıkları incelediğimizi göz önünde bulundurursak, en iyi ürünleri sunduğumuzu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz." diyor. Elif, Yastığım Şekil ile bugüne kadar artan bir ilgi gördüklerini belirtiyor ancak bu konuda detayları paylaşmıyor.

happieball yastigim

Happieball ürünü ise kadınları destekliyor ve yurt dışına açılmasıyla birlikte bir bağış sisteminin oyunlaştırma kurgusuyla mağazaya eklenmesi planlanıyor. Böylelikle Yastığım Şekil üzerinden yapılan satışlardan sağlanan gelirlerin bir kısmının yeniden topluma bağışlanması sağlanacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.