MIT, yüksek lisans programlarını online eğitimle değiştirmeye hazırlanıyor

MIT, yüksek lisans programlarını online eğitimle değiştirmeye hazırlanıyor

Online eğitimin en aktif üniversitelerinden MIT, programlarının kurgusunu baştan sona değiştirebilecek yeni bir yüksek lisans derecesi tanıttı. Online kurslar ve kampüste alınan dersleri birleştiren yeni programla öğrencilerin MIT'de yüksek lisans yapmasını mümkün hale getiren program, ilk etapta üniversitenin tanınmış Supply Chain Management programında denenecek.

MIT'nin yeni programında ilk dönem edX üzerinden alınan online derslerle başlıyor. Bu dersleri başarıyla tamamlayan öğrenciler dönem sonunda uygulanacak sınavları geçmeleri durumunda MicroMaster's adı verilen yeni bir derece kazanıyor. MIT'nin açıklamasına göre MicroMaster's derecesi alan öğrencilerin MIT'ye yüksek lisans için kabul edilme şansları epey bir yükseliyor ve programa kabul edilen öğrenciler tek dönemi kampüste geçirerek yüksek lisans derecelerini alabiliyorlar.

MITx üzerinden alınan MicroMaster's tamamen dijital eğitim odaklı olarak kurgulanmış bir derece: Herhangi bir kabul ön koşulu yok, -dönem sonu sınavı için ödenen ücret dışında- tamamen ücretsiz olarak sunuluyor ve herkese açık. MicrosMaster's'ın MIT yüksek lisans derecesiyle birleştirilmesi ise online dersleri birçokları için daha cazip hale getirebilecek bir faktör. Ancak eğitimin daha fazla program için uygulanmaya başlaması üniversite eğitiminde yeni bir dönemi başlatabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.