Salesforce Ventures, Avrupalı girişimler için 100 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu

Salesforce Ventures, Avrupalı girişimler için 100 milyon dolarlık yeni fonunu duyurdu

salesforce-ventures-avrupa-yatirimSalesforce'un risk sermayesi alanında faaliyet gösteren kolu Salesforce Ventures'ın başındaki isim olan John Somorjai, şirketin Avrupa merkezli girişimler için 100 milyon dolarlık yeni bir fon ayırdığını açıkladı.

Şirketin Avrupalı girişimler için ayırdığı yeni fon önümüzdeki 5 yıl boyunca aktif olacak. John Somorjai yaptığı açıklamada Avrupa'daki devletlerin girişimcilere verdiği desteklerin de bu fonu oluşturmalarında önemli bir cesaret verici etken olduğunu belirtmiş. Özellikle son 18 aydır Avrupa'da girişim ekosisteminin çok hızlandığını ve gözle görülür bir fark olduğunu da belirten Somorjai, Avrupa'nın bulut tabanlı servisler konusunda en hızlı büyüyen pazarlardan biri olmasıyla dikkat çektiğini aktarmış.

Yatırım yaparken daha çok kurumsal çözümler geliştiren girişimleri seçeceklerini açıklayan Somorjai bununla birlikte bulut servisleri ve mobil alanlarda çözümler üreten girişimlere odaklanacaklarının da altını çizmiş. Daha önce Avrupa'da CartoDB, Cloud9 IDE, CloudSense, NewVoiceMedia, Qubit, Universal Avenue ve YOUR SL'e yatırım yapan Salesforce Ventures 2015 yılı başında Avrupa'da ilk resmi partnerini duyurmuştu.

Görsel Kaynak: Ken WolterGil C / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.