Rakuten, İspanya'da Uber'e boyun eğmeyen Cabify'a yatırım yaptı

Rakuten, İspanya'da Uber'e boyun eğmeyen Cabify'a yatırım yaptı

Japonya'nın e-ticaret ve internet servisleri sunan önemli şirketlerinden Rakuten, Avrupalı şoförlü araç çağırma uygulaması Cabify'a yatırım geldi. Asyalı şirket, Cabify'a finansal teknolojilere ayırdığı fonu üzerinden yatırım yaptı.

İspanya merkezli Cabify'a, Rakuten'e mevcut yatırımcılar da (Seaya Ventures vs.) eşlik etmiş. Cabify, şu anda İspanya'nın yanısıra Şili, Peru, Kolombiya ve Meksia gibi Latin Amerika ülkelerinde de faaliyet gösteriyor ve yeni yatırımla küresel genişlemesini sürdürmek istiyor.

Seaya Ventures'dan Michael Kleindl, Cabify'ın Uber'le rekabet eden ve kazanan girişimlerden biri olduğunun altını çiziyor. Yerel pazar dinamiklerini bilmenin öneminden bahsediyor. Rakuten tarafı da Cabify'ın küçük bir sermayeyle yakaladığı başarıdan memnun gözüküyor.

Paylaşılan bilgiler Cabify'ın kurumsal tekliflerinin fiyat kırma mücadelesinde olan rakiplerine karşı etkili olduğunu gösteriyor ki Rakuten'in yatırım yapmış olması da potansiyelin büyüklüğü açısından bir gösterge sayılabilir.

Seri A turunda 8 milyon dolar yatırım alan Cabify'ın Seri B turu sonunda toplam 26.5 milyon dolarlık yatırıma ulaştığı belirtiliyor. Şu anda faaliyette olduğu ülkelerde 11 şehirde hizmet veren Cabify'ın açılacağı yeni şehirlerde aynı başarıyı yakalayıp yakalayamayacağını zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.