Blackberry önümüzdeki yıl kâra geçemezse telefon pazarından çıkabilir

Blackberry önümüzdeki yıl kâra geçemezse telefon pazarından çıkabilir

Blackberry'nin CEO'su John Chen, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir konferansta şirketin geleceğiyle ve stratejik adımlarıyla ilgili önemli bazı açıklamalarda bulundu. Şirketin piyasaya sunmaya hazırlandığı Venice kod adlı ve Android işletim sistemli Blackberry Priv adlı telefonunun başarısı, Blackberry'nin kaderini belirleyecek gibi gözüküyor.

Bir klavyesi bulunan ve Android işletim sistemli Priv alışılagelmiş Blackberry formunda olmasına rağmen, Android işletim sistemiyle çalışması açısından bir ilk olacak. Şirketin CEO'su John Chen, yaptığı açıklamada önümüzdeki yıl herhangi bir zaman diliminde durum değerlendirmesi yapacaklarını, telefon işini kârlı hale getirmeyi beklediklerini belirtti. Aksi bir durumda ise oturup tekrar düşüneceklerinin altını çizdi.

Dünya genelinde akıllı telefon pazar payında yüzde 1'in altına düşen şirketin, kâra geçebilmesi için yılda 5 milyon ünite civarında akıllı telefonun satışını gerçekleştirmesi gerekiyor. Chen'in açıklamalarında da Blackberry'nin hedefi aynen bu şekilde. Kısacası Chen, 2016 yılı bilançosunda 5 milyon adet telefon satışını göremezse, Blackberry akıllı telefon pazarından el etek çekebilir.

Chen, şirketin değerini korumak ve hatta artırmak amacında olduğunun altını çizerek kamuoyuna ve sektöre ciddi açıklamalarda bulundu. Bildiğiniz gibi Blackberry daha önce zor zamanlar yaşamış, adı pek çok farklı şirkete satış dedikodularına karışmıştı. Anlaşılan yıl sonu raflardaki yerini alması beklenen Android tabanlı akıllı telefona rağmen, Blackberry'de yeni CEO John Chen ile başlayan yeniden yapılanma ve tasarruf sürecinin sonuçlarını 2016 yılı içerisinde göreceğiz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.