Tedarikçilerle satıcıları biraraya getiren GlobalTedarik.com'un ticaret hacmi 500 milyon TL

Tedarikçilerle satıcıları biraraya getiren GlobalTedarik.com'un ticaret hacmi 500 milyon TL

Türkiye'de e-ticaretin büyüme hızı zaman zaman yavaşlasa da e-ticaretin önünü açacak yapılar artmaya devam ediyor. Temmuz ayında faaliyetine başlayan GlobalTedarik.com, sunduğu satıcı-tedarikçi ilişkileri sistemiyle e-ticaretin akışına hız katmak istiyor.

Global Tedarik, kısaca çevrimiçi toptancılar (tedarikçiler) ile çevrimiçi perakendecileri (satıcıları) biraraya getiren platform olarak tanımlanabilir. Amacı ise e-ticaret sektöründe yaşanan tedarik sorunlarına çözüm sunmak ve insan kaynağı kullanımını minimize etmek.

Hiç şüphe yok ki e-ticarette alıcıya ürün sağlayan satıcı ve tedarikçi arasındaki iletişim çok önemli. Bu iletişimin sağlıklı olması, müşteri memnuniyeti açısından e-ticaret hacmini direkt olarak etkileyecek öneme sahip. Global Tedarik de bu bilinçle satıcıların ve tedarikçilerin sağlıklı bir iletişim kurmasına odaklanıyor.

globaltedarik-eticaret-tedarikci

500 milyon TL’nin üzerinde ticaret hacmine sahip GlobalTedarik sisteminde yer alan satıcılar, ürünlerini satmak istedikleri, yani "online bayilik" talep ettikleri tedarikçileri kategorik olarak listeleyebiliyor. İstediği tedarikçiye talep gönderebiliyor ve talepleri ilgili tedarikçi tarafından onaylanan satıcılar, ürünlerini hızlı bir şekilde kendi e-ticaret sitelerinde satışa sunabiliyor.

Stok, fiyatlama, sipariş, sözleşme yönetimi gibi tüm süreçleri tek bir panel üzerinden yönetebilme imkanı sunan GlobalTedarik, tedarikçi ve satıcı ilişkilerinin mümkün olan en az insan gücüyle çözülmesini hedefliyor.

Başlangıçta da dediğim gibi Türkiye'de e-ticaretin büyüme ivmesi zaman zaman dalgalanmalar gösterse de son yıllarda sayıları artan GlobalTedarik gibi yapıların önemi büyük. Zira bu tür yapılar hem satıcı tarafını hem de müşteri tarafının işlerini kolaylaştıracak hem de e-ticaretin büyümesine katkı sağlayacaktır.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.