Galata İş Melekleri, köpek bakım girişimi Tailster.com’a 450 bin TL yatırım yaptı

Galata İş Melekleri, köpek bakım girişimi Tailster.com’a 450 bin TL yatırım yaptı

Türkiye'nin en aktif melek yatırım ağlarından biri olan Galata İş Melekleri (GBA) bu kez İngiltere merkezli Tailster.com'a yatırım yaptı. Tailster, köpek sahipleriyle köpek bakıcılarını bir araya getiren dikey bir pazara odaklanıyor.

Aldığımız bilgiye göre 8 GBA yatırımcısı* Tailster'a 450 bin TL’lik (100 bin sterlin) bir yatırım yapmış. Ocak ayından bu yana 3,5 milyon sterlin işlem hacmine ulaşan Tailster.com'un Londra merkezli erken aşama risk sermayesi fonu EC1 Capital ve İngiltere’nin önde gelen yatırımcılardan da destek aldığı belirtiliyor.

Avrupa’da 5. toplamda ise 17. girişime yatırım yapan Galata İş Melekleri'nin Başkanı Emre Kurttepeli Tailster'ın küresel açılımına katkıda bulunacağını söylüyor ancak Türkiye'ye açılıp açılmayacağı konusunda bir bilgi paylaşmıyor.tailster kopek bakicisi

Tailster.com, tatile giderken köpeği için iyi bir bakıcı arayan, köpeğinin uzun ve düzenli yürüyüşlere çıkamayan kişileri hedefliyor. Köpeklerin özel ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş bakım, konaklama ve bakıcı hizmeti sağlıyor. İsteyen kişiler de bakıcı olarak başvuru yaparak para kazanabiliyor.

İngiltere’deki 12 bin köpek sahibini bini aşkın köpek bakıcısıyla buluşturan Tailster.com, böyle bir hizmeti İngiltere’de ilk kez sunan şirket olmasıyla dikkat çekiyor. Ayrıca köpek sahiplerine bakıcıları gün içerisinde kolaylıkla takip edebileceği bir mobil uygulama ve tüm hizmetler için sigorta teminatı sunuyor.

Tailster.com Kurucusu ve CEO’su Indy Sangha, hedeflerinin 27 milyon köpeğe ulaşmak olduğunu söylüyor ve Türkiye açılımından bahsetmiyor ama bu alanda İstanbul'un seçilecek ilk adres olabileceğini söyleyebiliriz. Daha önce de hatırlayabileceğiniz gibi GBA’dan 70 bin euro yatırım alan Dopios, Türkiye’ye açılım yapmıştı.

*Umur Özal, Ahu Serter, Varol Civil, Emre Kurttepeli, Cem Topçuoğlu, Fırat İşbecer, Nevzat Aydın, Arif Akdağ

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.